Pedralbes

Páginas: 5 (1078 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2011
PEDRALBES:
Desprès d’un llarg viatge amb metro des de la parada de poblenou fins a mariacristina, hem pujat per la diagonal des del Corte Inglés, fins arribar a la cantonada amb Pedralbes.
Aquí comença el nostre recorregut:

Pujant per l’avinguda de Pedralbes, ens fixem que ja estem al nivell socia més alt de Barcelona.
Veiem que només hi han pisos, però, no són com els de la resta deBarcelona, tenen porters a cada edifici, pàrking i jardí privat. Els vestíbuls, són molt grans, i en algún cas hem vist que hi havien jardiners quidant els respectius jardíns. Els pisos tenen entre 5 i 6 plantes, amb pati interior, i exterior. Les plantes baixes están ocupadesnparcs o vivendes.
Un cop atravessat el carrer Jordi Girona, veiem que començen a haver-hi pisos encara més venestants, ialgunes cases individuals.

En les imatges veiem els tipus de pisos i cases.
Ens fixem en una propietat privada que destaca més que les altres, ja que una gran tanca de ferro amb un drac de formes peculiars fa d’entrada a la propietat. Al terrat, s’hi veuen unes torres guarnides amb mosaics, i les parets tenen relleus. Es veu que és una propietat privada, perquè no hi ha entrada alpúblic, i a l’altre costat de la tanca, es pot veure un gran jardí. Ens fixem en una propietat privada que destaca més que les altres, ja que una gran tanca de ferro amb un drac de formes peculiars fa d’entrada a la propietat. El 1884 Antoni Gaudí va rebre l’encàrrec d’Eusebi Güell de remodelar la finca que la família utilitzava com a residència d’estiu i que comprenia les antigues Can Feliu, TorreBaldiró i Can Cuyàs.


Detalls de l’edificació amb la porta del drac

Seguim pujant per avinguda Pedralbes, i seguim gaudint de la bellesa de les cases, per fi, arribem al final del passeig, on ens trobem la creu de Pedralbes, que forma una rotonda. Sabem que va ser encarregada per la diocesi, amb diners procedents de donatius. És de la decada dels 40.La creu de pedralbes
Després de la creu, atravessem l’arc que dona accés al monestir de pedralbes. Al entrar-hi, ens sorpren molt el canvi d’arquitectura que hi ha. Sembla que entris a un poblet a part de Barcelona, on no hi han veicles, i les cases no tenen més de dos pisos. Són de pedra, hi ha una esglèsia amb un campanar, i unes grans escales que donen lloc al monestir. És un racóencantador i molt acollidor. Sembla que vagis als segles de l’edat mitjana.

El monestir

El monestir va ser fundat pel rei Jaume el Just i per la seva esposa Elisenda de Montcada el 1326, amb la intenció que servís de lloc de retir per la reina en el moment d'enviudar, que es preveia proper per l'edat i la salut del rei. El monestir es va inaugurar amb una missa solemne el 3 demaig de 1327. Albergava una comunitat de monges clarisses, formada en la seva major part per filles de nobles.

ZONA UNIVERSITÀRIA

Ens situem al la carretera d’esplugues en direcció al llobregat, i trobem el campus universitàri d’alt prestigi, ESADE, universitat Ramón Llull, campus Barcelona Pedralbes 3, Av. Esplugues 92-96.
Ens dona una sensació de grandesa. És un edifici modern, amb unaestructura bastant treballada, que et convida a entrar-hi.


És una escola de negocis fundada l'any 1958 a Barcelona. Està reconeguda com una de les millors escoles de negocis del mon i actualment compta amb tres campus, Barcelona, Madrid i Buenos Aires, el primer dels quals forma part de la Universitat Ramon Llull, impartint ensenyaments d'administració i direcció d'empreses i dret.Ens dirigim cap a l’avinguuda de l’Exercit, i ens fixem de nou en les edificacions. Ara, si que no hi han blocs de pisos, tot són cases aillades, amb un nivell de protecció elevat. Al llarg del recorregut, no hem trobat cap supermercat, mercat, ni res per l’estil, aixó ens fa arribar a la conclusió de que ho tenen més dificil per fer la compra.
A l’avinguda de l’Exercit, hi ha un altre campus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monasterio de Pedralbes
  • Barrio Pedralbes 1
  • Monasterio De Pedralbes
  • H.Arte- Catedral de Avila/Monasterio de Pedralbes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS