Pelicula amadeus

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 16 (3992 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 2 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Amadeus

Índex

Introducció4
Els personatges5
El despotisme il·lustrat7
Les cartes o documents de l'època8
Evolució musical11
L'escena de Confutatis12
Conclucions13
Bibliografia/Web grafia14
Annexos15

Pel·lícula Amadeus
1. Introducció
Aquest treball està basat en diversos aspectes de la vida de Mozart a partir de
la pel·lícula Amadeus.
Amadeus és unapel·lícula dirigida per Milos Forman l'any 1984 i guanyadora de vuit Oscars de l'acadèmia, incluït el de millor pel·lícula. Basada en el guió de Peter Shaffer, i inspirada en la seva obra de teatre i en l'obra Mozard i Salieri d'Aleksandr Puixkin, la pel·lícula relata les vida i transformació de Mozart des del punt de vista de Salieri.

En aquest treball, es reflexa la transformació de Mozarti, en conseqüència, de la seva música, que es diu que, d'haver viscut més anys, hauria pogut crear música del romantisisme. El treball ens introdueix també breument en el classicisme analitzant una de les seves obres, Confutatis. Veiem la lluita de Mozart contra el mateix emperador Josep II d'Àustria davant el despotisme il·lustrat, i comentem les escenes on es veu aquesta forma de govern. I perúltim, en el treball també s'intentarà reflexar la personalitat infantil de Mozart en base a les seves cartes o documents de l'època. Finalment, una reflexió personal i un annex amb informació addicional.

4

2. Els personatges
A continuació, una breu definició dels personatges principals creats a la pel·lícula:
Mozart en una festa
Mozart dirigint Les bodes de Fígaro
Mozart: elsguionistes de Hollywood creen al personatge de Mozart com un home prodigiós en la música, un setciències musicalment, però amb una mentalitat molt infantil, que es reflexa bàsicament en el seu riure irritant i en les bromes que fa. També es reflexa en la pel·lícula la fama de malgastador que tenia Mozart, la qual el va portar a ell i a la seva família a la misèria.
Però Mozart també pateix unatransformació al llarg de la pel·lícula, ja que aquell home alegre i esperançat que arriba a Viena, aquell Mozart orgullós que es creu el millor compositor, mort sent un personatge abatut i a la ratlla de la bogeria provocada per l'excés de treball i la proximitat de la mort. I, a causa d'aquest estrès i la decadència de la seva vida, Mozart es transforma en un bevedor.

Salieri enfadatdavant el seu Déu injust
Salieri: aquest personatge surt com un home que creu en Déu de tot cor, i que treballa sense parar per ell. Tampoc cau en les temptacions de l'ésser humà, el que remarca encara més que és un gran creient. Salieri és el compositor de la cort de l'emperador, el que li atorga el més alt càrrec a que un compositor pot aspirar, però, inclús en aquesta posició, té una envejaboja per Mozart, ja que no entén com Déu li pot donar
el do de la música quan no és més que un inútil sense modals i un malgastador. Però Salieri n'està molt acomplexat n'està molt acomplexat, i declara la guerra al seu Déu per la seva injusta decisió i fa un intent de matar a Mozart. La veritat és que Salieri era un home bo, però estava cec per l'enveja. La resta de la seva vida viurà a laombra de Mozart, encara que aquest ja estigui mort.
Constanze i Mozart al carrer

5
Constanze (dona de Mozard): Constanze és la persona que estima més a Mozart. Vetlla sempre pel seu futur i la seva família, i intenta que aquell marit seu tan inconscient pugui guanyar-se bé la vida. Reconeix el talent de Mozart, i intenta fer tot el que estigui a les seves mans perquè aconsegueixil'èxit merescut.
Tot i estar casada amb tan gran compositor, Constantze no té coneixements de música i es queda tot el dia a casa cuidant del fill. Constanze és un gran suport per Mozart, tan sentimentalment com a l'hora de cuidar de la casa i dels pagaments.

Leopold Mozard (pare):
Leopold Mozart demanant a l'arxiduc una nova oportunitat
Un home de classe mitjana una mica...
tracking img