Pelicula gandhi

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (334 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Aquesta pel•lícula narra com el personatge de Gandhi aconsegueix, mitjançant la no violència, la independència de l'Índia de l'Imperi Britànic. La pel•lícula comença quan Gandhi, jove advocathindú nouvingut d'Anglaterra, s’instal•la a Àfrica del Sud, Sentint-se afectat per tal discriminació, decideix fer alguna cosa per ajudar als homes (Com ell)de color discriminats per aquesta causa.Comença organitzant una manifestació no violenta, Llavors coneix a un capellà cristià anomenat Charlie que li ofereix la seva ajuda i suport. Posteriorment dóna una conferència en la qual informa sobrela nova llei del governador, totalment injusta cap als homes de color, i convenç a aquests que no reaccionin violentament.
Quan desembarca a Bombai, es l'acull amb una gran ovació, Desprésd'aquest rebuda és convidat a una conferència en què els principals polítics hindús i musulmans de l'Índia pretenien aconseguir la independència ràpidament.
Durant un temps Gandhi va viatjant perl'Índia per conèixer-la, acompanyat de la seva dona i el seu amic el Charlie. En el transcurs d'aquest viatge un ancià pobre demana ajuda a Gandhi per al seu poble, que es trobava sumit en una granmisèria. Gandhi va allà i és detingut per cap raó en concret. La multitud es mobilitza contra la seva detenció. A la presó, Gandhi li demana a Charlie que es part del tema ja que no vol que cap blancformi part de la seva revolució per la Independència. Se celebra un judici en el qual Gandhi surt en llibertat sense ni tan sols pagar fiança.
En una reunió que posteriorment manté Gandhi amb elspolítics abans esmentats, s'acorda que es farà un dia de pregària, en què tota la població es dediqui només a pregar. També aconsegueixen publicar-los en els diaris de major tirada. Gandhi ésarrestat de nou en el transcurs d'una marxa. A la presó rep la visita d'un dels polítics i aquest li diu que el poble ha reaccionat violentament davant la seva detenció, i que ho deixaran en...
tracking img