pelicula germinal

Páginas: 6 (1495 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
Pel·lícula germinal:
1:
-Any: 1993
-Actors: miou- miou, Renaud, Gérard Depardieu
-País: França
-Tema: La vida forma de vida d’una colonia de miners a finals del segle XIX.
-Argument:
La història té lloc a la ciutat minera al nord de , França, a finals del segle XIX. Etienne Lantier , un obrer a l'atur, arriba a la ciutat i troba un lloc per quedar-se amb la família de Mahe. Ells'enamora de la filla gran de Maheu, Catherine. A la mina de carbó de Voreux troba un lloc de treball. Però aviat es troba en les condicions inhumanes de feina tan indignants que proposa als miners a dur a terme una revolta contra la burgesia que té el poder per augmentar el salari i la motivació.
La vaga, que proposa Étienne, porta tota la indústria del carbó de la regió en problemes, i disminueixenles condicions de vida de les famílies treballadores. Els burgesos, com els treballadors no van a treballar, contraten a miners belgues i es despreocupen dels miners francesos. Els treballadors estan indignats i decideixen anar tots junts contra els militars que vigilen les mines. Podem observar una escena que fa referència al famós Quadre. El Quart Estat de Giuseppe Pellizza da Volpedo. Hi ha untiroteig en el qual diversos insurgents, entre ells Maheu i el seu petit fill moren. Per la fam i la desesperació, els vaguistes finalment tornen al seu treball i se'ls paga menys ara.
Souvarine l'anarquista, saboteja la mina i la inunda, la qual cosa resulta en un col·lapse. Etienne es salva, però Catherine i el seu ex nuvi, Chaval, moren a l'interior. Finalment podem veure Maheude que torna ala feina a les mines, l'única dona forta que no s'ha detingut davant res i ha mostrat ser una gran lluitadora. Etienne se'n va a la recerca d'esperança per al marxisme a un altre lloc.

2: Justifica el títol de la pel·licula:
El títol de la pel·lícula es diu així perquè es el nom del sèptim mes del calendari revolucionari, adoptat per la Convenció Nacional Francesa entre 1792 i 1806. Els mesosde l’any en que es dividia, corresponien al cicle agrícola, amb les quatre estacions de l’any i els successius equinoccis de la primavera i la tardor.




3. Explica les diferències entre burgés i obrer:
El burgés s’ ocupava de l’empresa i de pagar el salari als treballadors , en canvi la vida laboral del obrer era molt dura perqué obtenien un salari molt baix a més a més les condicionsambientals en las que treballaven eren molt deficients les jornades a les fabriques y les mines eren molt llargues ( 14- 16 hores ).
L’ habitatge d’un burgés era luxós, ampli amb diverses habitacions etc… a diferencia de l’ habitatge del obrer que era molt petit i insalubre.
La indumentària burguesa: La roba interior de la dona consistía en un pantaló acabat en puntes y una cotilla.
La cotillacenyia el cos i oprimia les costelles.

Els trets comuns eren cintura baixa maniggues cenyides i faldilles llargues y voluminoses.
La roba masculina consistía en un estil sobri, senzill de colors foscos els complements mes comuns eres els barrets y els guants.

La indumentaria obrera era molt senzilla les dones utilitzaven una faldilla ample amb un jersei de llana i enagos per dins de lafaldilla
I els homes feien servir pantalons i camises.
L’ aliment burgés: era més variada que la dels obres menjaven carn,
Pa, fruita, vi etc...
En canvi l’ alimentació dels obrers era poc variada y escassa,
Menjaven pa, farina i a vegades llegums i de manera excepcional s’ afegia carn.
Lleure burgés:
La burgesia va desenvolupar una vida social molt ample disposaven de molt de temps per aixóanaven al teatre l’opera , feien llargues passejades i assistien a activitats lúdiques, establaciments luxosos com els clubs etc...
Lleure obrer:
Els obrers no disposaven de temps de lleure , ja que treballaven moltes hores, la poca vida social que tenien era amb els veïns i anar a les tabernes que eren la unica opció d’ oci i de reunió que tenien .

4:
La má d ‘obra de les dones eren molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal pelicula
  • PELÍCULA GERMINAL
  • germinal la pelicula
  • Pelicula Germinal
  • Germinal La Pelicula
  • Pelicula: Germinal
  • Germinal la pelicula
  • Germinal pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS