Pell Roja

Páginas: 5 (1219 palabras) Publicado: 17 de junio de 2012
EL SEGLE

DEL BARROC




















RAUL FERRERO TORRES


2º E.S.O, C


1. LA SOCIETAT I L’ECONOMIA DURANT EL S. XVII

1. LA POBLACIÓ EUROPEA

La població d’Europa es va mantenir practicament estancada durant tot elsegle XVII, amb una mortalitat alta, ocasionada per les greus epidemies (pesta bubonica) i en part també per l’agricultura, amb una productivitat baixa, males collites, carestia i molta fam.




La societat continuava sent estamental, dividida en priviliegiats (nobles i clero) i no priviliegiats (llauradors, treballadors i burgesos), pero la burgesia es consolidava en un sector ric iinfluent.

1.2. EL COMERÇ INTERNACIONAL

Durant el s. XVI s’havien consolidat varies rutes: La ruta dels metalls preciosos, establida per l’imperi espanyol, que tranportava plata i or del Perú i de Méxic al Carib. I per l’altra banda, la ruta de les espécies, que ixia de Lisboa i costejava a África fins a Malacca i l’Índia.
Al segle XVII Holanda i Anglaterra es van abocar a les rutes del Atlantic ide l’Índic. L’any 1602 Holanda va crear una societat per accions, La Companyia de les Índies Orientals, que tenia el suport estatal.

3. LES MANUFACTURES ESTATALS

Alguns comerciants per a obtenir una quantitat més gran de productes i abatir-ne el preu, concentraren als treballadors, fent sortir manufactures. El comercint hi possava l’utillatge i les matéries primes i els treballadorspercibien un salari. La producció era del empresari, que la venia lliurement al mercat.



2. L’EUROPA DE L’ABSOLUTISME.


1. CANVIS POLÍTICS I RELIGIOSOS.

La Guerra dels Trenta anys (1618-1648), va acabar amb la Pau de West-falia i va significar la recomposició del mapa polític europeu.
Durant el s. XVII es va consolidar el predomini dels Estats Nació i de les monarquies absolutes i va tenirlloc la proclamació de la llibertat religiosa.



2.2CARACTERÍSTIQUES DE LA MONARQUIA ABSOLUTA

El rei tenia el poder absolut i era l’encarnació mateixa de l’estat. Ell era la llei, l’autoritat máxima del govern i el cap de la justícia, i dirigia la política interior i la exterior.
El Monarca estava auxiliat per. Ministres, consellers, secretaris i funcionaris.











3.L’ART DEL SEGLE XVII: EL BARROC

3.1 UN ART PER A LA SOCIETAT DEL SEU TEMPS

Els artistes i arquitectes, van executar la voluntat dels monarques absoluts de construir mansions que foren el reflex del seu poder inmens (El Palau de Versalles).

L’esglesia católica es va convertir en la compradora d’obres d’art i les esglésies presenten una decoració fastuosa, dedicada a la propaganda delsprincipis religiosos.



En canvi, als paÏsos protestant, era tot el contrari. Les obres d’art eren encarregades per la nova burgesia i reflectien un sentiment mes intimista i quotidia.


3.2 L’ESTÉTICA DEL BARROC

El barroc va propossar uns nous valors, entre els quals predominava:

❖ El moviment, amb la utilització de les formes corbes.
❖ La llum i el color, per a crear les formes.
❖ Elrealisme.
❖ I el gust per els efectes teatrals i escénics. Está ple de simbolismes i de vegades es pretén introduir amb els decorats, al mon dels sentiments.
4. L’ARQUITECTURA I L’ESCULTURA BARROQUES

1. L’ARQUITECTURA

La nota essencial del nou estil és la llibertat amb que es tracten els elements arquitectónics a la fi de donar al edifici un efecte de moviment.la planta del edificiincorpora formes el.líptiques o ovals que creen efectes de llum i ombra, i s’hi construixen cúpules importants per a il.luminar-ne el interior.

Alguns dels artistes més coneguts de aquesta epoca varen ser:

❖ Gian Lorenzo Bernini (1598-1680), que va culminar la basílica de Sant Pere del Vaticá.
❖ Francesco Borromini (1599-1680), va ser autor de façanes d’esglesies, com la de San Carlo alle...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pell
  • la pell
  • Pelle
  • La Pell Freda
  • La Pell Freda
  • La Pell Quemada
  • la pell de la memoria
  • la pell freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS