Per Què Als Estats Units La Borsa Va Conèixer Un Auge Espectacular Entre 1927 I El 1929?

Páginas: 9 (2190 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
Per què als Estats Units la borsa va conèixer un

auge espectacular entre 1927 i el 1929?



































ÍNDEX


1- Introducció……………………………………………………pàg. 3


2- Hipòtesi del treball……………………………………………pàg. 4

3- Política i noves lleis....................................................................pàg. 5


4- Produccióindustrial i creixement econòmic...........................pàg. 6


5- Societat i organitzacions...........................................................pàg. 8


6-Conclusió.....................................................................................pàg. 9


7-Bibliografia................................................................................pàg. 101- INTRODUCCIÓ


Entre el 1914 i el 1918, va tenir lloc la Primera Guerra Mundial; tan aviat com va concloure la guerra els Estats Units va posar de manifest que la majoria dels americans desitjava tenir el menor contacte possile amb Europa i els europeus.

Quan va finalitzar la guerra, la demanda (sobretot als Estats Units) va continuar almateix ritme de creixement. Però a partir de finals del 1920,i com a conseqüència de la guerra,els preus van experimentar un lleuger descens (crisi del 1921), alguns autors però expliquen aquest descens d’una manera més significativa. Tot i així,aquesta recessió o va ser gens duradera,i a partir del 1922-1923 el ritme de l’expansió va continuar.
A partir d’aquí, els Estats Units va viure unadècada de prosperitat econòmica anomenada “els feliços anys 20”, però aquesta prosperitat es veurà trencada amb la crisi del 1929.

Des de 1921, els índexs de producció industrial, renta nacional i renta per càpita ascendeixen sense parar fins al 1929. I els Estats Units es va convertir en la primera potència econòmica del món, sent el major proveedor de mercats i capitals mundialment adelantant-sea Europa en començar una societat de consum.

En el camp de la política, durant aquesta època, tres presidents van ocupar el poder: Warren g. Harding (1921-1923), Calvin Coolidge (1923-1929), i Herbert Hoover (1929-1933). Els seus governs són coneguts com “governs de negocis”; i la seva política exterior es torna cada vegada més nacionalista i aïllacionista, limitant l’entrada d’immigrants imostrant una repressió contra moviments sindicalistes i anarquistes.

El creixement econòmic dels Estats Units es va impulsar, sobretot, en els sectors de l’indústria química, de l’indústria de l’automòbil, i de noves fonts d’energia com; l’electricitat i el petroli en substitució al carbó. Però no tot va ser creixement, també van existir certs factors de desequilibri en alguns sectors, com sónara: l’estancamentdels sectors del farrocarril, el carbó, i el tèxtil; un fort desequilibri entre els preus agrícoles i els industrials; i les insuficiències legislatives i especulació en el sector financer (sobretot en la borsa).

La societat americana de la Prosperitat es caracteritza per l’americanisme i l’orgull nacional. La societat s’obra al món del consum i de la diversió: modes, cine, jazz,turisme... La dona s’emancipa. Es mostra una tendència antisindicalista i individualista. Per tan, la societat dels estats Units es troba amb la por del perill comunista i veu enemics per tot arreu, fins a arribar a despreciar a tots els altres siguin negres, catòlics, llatins...






2- HIPÒTESI DEL TREBALL


La hipòtesi que presento del meu treball és la següent: “Per què als EstatsUnits la borsa va conèixer un auge espectacular entre el 1927 i el 1929?”

Als Estats Units a partir de l’any 1923 fins al 1929, va conèixer una gran transformació de l’economia, incrementant-la a l’alça. Aquest creixement, és degut a la política proteccionista que va dur a terme després de la Primera Guerra Mundial.

Em baso, especialment, en tres factors principals, que personalment crec...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segle Xx Estats Units
  • El Lideratge Dels Estats Units
  • Estats Units Angles
  • crisi estats units
  • Alienació Social i Iniciatives Socioeducatives Per Als Infants. Beck.
  • Treball de Sintesis Estats Units
  • Taller i Va e Ica
  • El i va y su historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS