Perder La Piel De Marta Ullé

Páginas: 45 (11068 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2012
INTRODUCCIÓ

Aquest treball gira al voltant de la duríssima experiència que pateix una dona. Una historia de sofriment, por, dolor i conseqüències. La vida d’una persona que canvia completament degut a un instant.
Tot el treball està relacionat amb el llibre de “Perder la piel” de Marta Allué. Una dona que va escriure la seva pròpia experiència, la qual va haver de viure a causa d’un greuaccident que va patir i que li va marcar de per vida.
En el treball es tracta de fer un anàlisi de l’experiència que narra la Marta en el seu llibre i també de les seqüeles que li van quedar i els problemes que aquestes li van comportar per a desenvolupar la seva vida com la coneixia abans.
També es tracta de fer una proposta de materials i ajudes per a facilitar la seva autonomia en la vida diària.Considerem que pot resultar molt interessant per a nosaltres la lectura d’aquest llibre, ja que creiem que ens pot fer reflexionar sobre molts aspectes de la vida i que també ens pot ensenyar coses per al nostre futur com a integradores.
Pensem també que pot resultar interessant desenvolupar les diferents activitats que requereix el treball, perquè ens farà posar-nos en la pell de la Marta, ipensar en tot allò que pensaríem, sentiríem i allò que necessitaríem per poder viure bé, encara que creiem que serà molt difícil, perquè és gairebé impossible arribar a comprendre la situació en la qual es podria trobar la Marta, sense viure tot allò que va haver de sentir i patir després del succés i durant molt de temps i per la resta de la seva vida.
Tot i això intentarem tenir la major empatiapossible per a poder entendre com es sentia i pensar tot allò que ens agradaria tenir i com ens agradaria que ens tractessin si ens trobéssim en la mateixa situació. De manera que puguem explicar tots els suports que li donaríem de la manera més adequada possible.
Creiem que és una història que ens impactarà bastant, degut a que és la vida real d’una persona i que a més geogràficament s’ubica enla zona en la que vivim.
Per finalitzar cal dir que pensem que aquest serà un treball laboriós, constant i que necessitarà una gran implicació per part de tots els membres del grup. I en el qual haurem de debatre, donar la nostra opinió o interpretació.




PART 1: QUESTIONARI DEL LLIBRE

1. La Marta pateix un 80 % de cremades al cos. Quines són les seqüeles que li han provocat?

-La Marta a causa de l’accident que va patir, ha tingut una sèrie de seqüeles tant físiques com psicològiques, que li han comportat una problemàtica important per a desenvolupar la seva vida amb normalitat.

Començarem per esmentar les seqüeles físiques:
La major part del seu cos va quedar cremat, excepte la zona inguinal, els glutis i l’esquena. Com a conseqüència va quedar reduïda, gairebétotalment, la seva mobilitat. El que va provocar que es convertís en una persona totalment dependent, per a realitzar les tasques més elementals. Li van amputar sis dits, cinc de la mà esquerra i un de la mà dreta i després de practicar-li una intervenció quirúrgica va quedar-li una pinça ajuntant els dits índex i cor, de manera que pogués facilitar-li la mobilitat de la mà dreta. Va perdre els pits,una orella, les seves celles van desaparèixer totalment, els trets facials van desaparèixer quasi per complet, va perdre una parpella i li van haver de cosir.
El fet d’haver estat molt de temps sotmesa a la llum, va provocar que se li danyés la córnea. Tot i això desprès d’un llarg procés d’intervencions quirúrgiques, van descosir-li l’ull per a que pogués tenir una mínima visió, peròinsuficient.
El seu cabell va desaparèixer gairebé per complet, en part en l’accident, i en part per raons d’higiene.
A causa de que li van practicar una traqueotomia, per a poder respirar, no podia parlar i li va ser molt difícil, o gairebé impossible, comunicar-se durant un llarg període de temps. També li han quedat seqüeles en el colze d’un braç, el que li impedeix la mobilitat d’aquest. Un peu que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Perder la piel de marta allue
  • Perder La Piel Marta Allue
  • Perder La Piel
  • Perder La Piel
  • Perder la piel
  • Perder al piel
  • Perder La Piel
  • preguntas de amar es perder la piel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS