Perquè hi ha més consum de drogues dures als barris marginals que a les zones de classe alta?

Páginas: 5 (1165 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
Perquè hi ha més consum de drogues dures als barris marginals que a les zones de classe alta?
El treball grupal que vam realitzar tractava sobre l’alcoholisme. Abans de decantar-nos per aquest tema vam donar varies voltes, i un dels que ens vam plantejar van ser les drogues, el vam descartar perquè ens semblava que era un món molt ampli. Es per això que el meu interrogant personal no es va poderresoldre.
Aquest interrogant, crec que em serà difícil de desenvolupar-lo i de respondre’l ja que no estic del tot segura de que això sigui un tòpic.
Penso que hi ha diferents factors que condicionen aquestes situacions, per el que fa als barris marginals, podem dir que es allà on es comercialitza amb la substància, es a dir, es on es ven la droga, això comporta que es consumeixi en aquellmateix moment. Hi ha molts més factors que porten a aquesta situació, com poden ser el nivell cultural d’aquella gent, majoritàriament són persones que sempre han viscut en ambients marginals, el seu nivell cultural es baix ja que no han tingut una bona escolarització deguda a l’absentisme escolar i al poc interès de la família. Un altre factor molt important es la carència d’habitatge en bonescondicions, depenent de la zona en la que es trobin viuen en “xaboles” o en pisos que no estan en bones condicions, podem trobar-nos amb unes condicions d’higiene i d’alimentació lamentables, i la infància que creix en aquell entorn ho veuen amb normalitat, d’aquesta manera, anys desprès reproduiran el que han viscut durant tota la seva vida. El fet de que no tinguin feina es clau, no tenen feina pertant no tenen recursos econòmics per tirar endavant.
Aquestes persones busquen a les drogues la solució, o si més no la evasió dels seus problemes diaris, com són la falta de feina, la carència de recursos econòmics, la pròpia falta d’escolaritat i la dels seus fills, les dures i difícils condicions de vida en les que viuen, i segurament els problemes amb la justícia que puguin tenir.
Aquestagent ha entrat en un bucle, ja que tot això els hi ha comportat la droga, i no poden sortir-ne per la mateixa, la droga.
Molts d’ells accepten que no volen desintoxicar-se, ja que és l’únic mitjà d’evasió que tenen, tots els diners que aconsegueixen van destinats a la droga.
Un cop vaig sentir una frase que em va impactar molt: >
Això vol dir que són capaços de per qualsevol cosa per tald’aconseguir la substància, ho posen per davant de tot, inclús de la seva pròpia família.
Per el que fa al consum de drogues a les zones altes de les ciutats, crec que ve donat per motius diferents, això no vol dir que no coincideixin en alguns factors.
M’agradaria aclarir que als barris marginals es consumeixen tot tipus de drogues, en canvi a les zones altes no es així, es decanten més per les droguesde disseny i per la cocaïna, a més a més del cànnabis i el hachís.
Penso que els factors de consum en les zones altes de les ciutats, estan més relacionats amb problemes més de tipus emocionals i problemes amb la societat.
Actualment trobem molts joves que comencen a fer el tonto amb les drogues molt aviat, quan són molt joves. Comencen amb els porros i l’alcohol, ja que ho veuen molt normal perque gran majoria dels seus amics ho fan, per tant ells, per no se menys també s’afegeixen al carro.
Ara no parlem de persones tant joves, segueixen el mateix patró, van de festa amb uns amics i veuen que un es droga i s’ho passa d’allò més bé, dons per tal de ser acceptat al grup o per tindre una personalitat dèbil, o per intentar aparentar ser el més guay, ell també comença a consumir.
Pensoque a tot això se li afegeix un sentiment de curiositat i voler experimentar davant dels altres amb un estat d’alterar la consciència.
Per acabar la desconeixença dels efectes que poden tindre les drogues es un factor que pot portar al consum. Actualment es fan moltes campanyes contra les drogues a les escoles, penso que estan mal elaborades, no arriben al consumidor, ells s’ho prenen com un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El consumo de drogas
  • Consumo De Drogas
  • consumo de drogas
  • CONSUMO DE DROGAS
  • consumo de drogas
  • Consumo de drogas
  • El consumo de Drogas
  • consumo de drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS