Persensar

Páginas: 4 (834 palabras) Publicado: 11 de enero de 2012
RESSENYA bibliogràfica

Biografia:
Fitxa tècnica de l’obra:
Títol de l’obra: Persensar
Subtítol: percebre, sentir i pensar
Autora: Irene de Puig
Editorial: Eumo; Universitat de Girona; GrupIREF, 2003
Número de pàgines: 335
Aspectes a destacar de l’autor/a:
Irene de Puig és escriptora, filòsofa, filòloga catalana i educadora. És autora de nombrosos llibres de text de filosofia així comde llibres de recursos d’aprenentatge. Cofundadora del grup IREF(innovació i investigació de l’ensenyament de la filosofia) treballa des dels anys vuitanta en la formació del professorat a Catalunya,divulgant el projecte "Philosophy for children" (en català projecte Filosofia 3 / 18) a la Universitat de Girona, del filòsof Mathew Lipman i investigant i creant noves propostes per introduirl’educació reflexiva a les aules d’infantil, primària i secundària. Actualment, ella és la directora d’aquest grup.
És també creadora del projecte Noria juntament amb Angèlica Sátiro. El projecte és unaproposta educativa que té com un dels seus principals referents el currículum educatiu Philosophy for Children, el qual, pretén afavorir la pràcftica de les habilitats de pensament mitjançant lareflexió individual i el diàleg. Persensar, forma part de la col·lecció del projecte Noria que avarca des de l’educació infantil fins el cicle superior de l’educació primària. A la col·lecció trobem diferentstítols dirigits a diferents edats i tots els programes estan formats per el llibre de l’alumne i per el manual del mestre.

Resum i valoració personal:
El llibre consta de dues part bendiferenciades: la primera és teòrica i ens endinsa en el món de la filosofia i el currículum filosòfic i la manera que té d’educar els sentits, la manera de captar la realitat, l’exploració, com despertar lacuriositat i alhora l’educació per la raonabilitat per tal de crear individus atents, reflexius amb capacitat de judici, infants amb capacitat d’argumentació, acceptació i valoració de diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS