Personalitat i persona

Páginas: 10 (2423 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2012
0. INTRODUCCIÓ

Aquesta PAC ha estat elaborada per un grup de treball format per 4 membres, determinats per la consultora. És la primera vegada que treballem conjuntament, per aquest motiu, hem decidit elaborar uns acords inicials per tal de per garantir el bon funcionament del grup. Pel que fa a la metodologia emprada, cada integrant s’ha ocupat de desenvolupar una pregunta, a més a més, quehaurà d’ajudar a elaborar, aportar, comentar i/o corregir la resta d’apartats de la PAC a mesura que es vagin elaborant.
En referència als continguts que es tracten a la PAC, podem dir que tots els humans som iguals al mateix temps que totes les persones som diferents, fins i tot una persona va canviant al llarg de la seva vida, físicament i psicològicament. És molt important tenir en compteaquesta variabilitat psicològica dels humans, ja que ha estat per la psicologia de la personalitat el centre d’interès .
Aquesta mateixa disciplina és la que ens ajuda, a través de totes les seves aportacions, a millorar la intervenció amb alumnes amb dislàlies. Per tal de donar-los el suport adequat haurem de saber i tenir present els diferents àmbits empírics o fenòmens de la personalitat:patrons de comportament, classes de comportament i la radiació d’aquests als subjectes amb dislàlies .
Així doncs, a l’hora de dur a terme intervencions amb infants amb dislàlies, s’haurà d’observar i analitzar les característiques psicològiques o els trets de personalitat (entitats adaptatives) que es despleguen en un entorn determinat en forma de conducta, i aquest serà el què reforçarà o inhibiràdites conductes. La psicologia de la personalitat i un dels grans aportadors en aquesta disciplina (Allport) donen molta importància al fet que la configuració de la personalitat va íntimament lligada amb el desenvolupament de l’individu i la interacció diària amb el medi (memòria semàntica), i no només amb els fets importants de la seva vida (memòria històrica). Per últim, cal destacar elpaper importantíssim de l’autoconcepte positiu: ajudarà a mantenir l’autoestima i l’equilibri plaer/dolor, a organitzar les dades que ens aporta l’experiència amb efectivitat i, aquestes, assimilar-les en un sistema conceptual.
Per concloure, tenint en compte aquestes consideracions i les aportacions de l’article Estudio sobre la interrelación entre la dislàlia y la personalidad del niño, podemdir que aquests tenen en comú uns trets psicològics; i, a més a més, és molt important la implicació de l’entorn proper dels nens/es el qual els ajudi i els faciliti la comunicació, al mateix temps que els recondueixi les conductes negatives que puguin adquirir i reforci les positives, perquè aquests infants assoleixin un autoconcepte positiu

1. DESPRÉS D’UNA LECTURA LENTA DELS OBJECTIUS GENERALSI ESPECÍFICS DE L’ASSIGNATURA, EXPLICA QUÈ APORTA LA PSICOLOGIA DE LA PERSONALITAT A LA MILLORA DE LA INTERVENCIÓ DELS ALUMNES AMB DISLÀLIES?

Desprès d’haver-nos llegit els objectius de l’assignatura creiem que la Psicologia de la Personalitat contribueix, fent les aportacions convenients, a la millora de la intervenció del alumnes amb patologies com la dislàlia.
D’una banda, és importantque l’especialista tingui integrades les nocions bàsiques de la variabilitat i la diversitat del comportament humà. Aquest coneixement, ajudarà a detectar possibles patologies, en aquest cas la dislàlia, ja que a partir de l’observació i descripció es podrà detectar els canvis de comportament dels infants i relacionar-los amb aquesta. A més a més, el fet de saber observar i descriure lapersonalitat i comprendre els informes psicològics tècnics que ofereix el psicòleg, permetrà una millor relació d’ambdós, com també de l’entorn més immediat (família i escola, donant-los pautes i estratègies). D’aquesta manera, es garantirà la intervenció de la dislàlia, serà més eficaç i s’obtindrà uns resultats satisfactoris.
D’altra banda, tampoc podrem entendre la Dislàlia sense saber prèviament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I. persona
  • persona I
  • Desenvolupament Afectiu, Social I De La Personalitat
  • Personas de influencias positivas i
  • Las Personas. I Chiavenato
  • estigmas i descriminacion de las personas con vih
  • Ensayo I
  • Cuestionario personas y familia Derecho I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS