Pesticidas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (572 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Descobriments
1. Pesticides
I tot i que no se sap amb certesa quan van començar a utilitzar-se els pesticides, sabem que a la Xina del segle III dC ja s’utilitzava òxid d'etilè (g) per ajudar aaccelerar la maduració d'algunes fruites. Un altre exemple sobre l'antic ús d'aquests productes és, per una banda, el tractament que feien els grecs sobre els raïm ja que eren coneixedors de elspropietats alcalines de les cendres. Per altra banda, els natius d'Amèrica del Nord utilitzaven els morts per a fertilitzar la terra. És molt probable que el tractament de les collites per addició desubstàncies alienes es remunti molts sigles enrere, per exemple, la Bíblia conté moltes referències sobre plantes mortes a causa de malalties, mort massiva d'insectes i principis bàsics a l'agricultura comdeixar la terra un temps sense cultivar.
Ja entrats al segle XIX, es va iniciar l'aplicació programada de productes químics a l'agricultura com la utilització del sofre. Els primers compostos orgànicsvan ser substàncies derivades o mescles de substàncies químiques poc refinades.
Malgrat que per aquesta època ja es coneixien algunes substàncies sintètiques, la gran revolució coincideixaproximadament amb l'inici de la Segona Guerra Mundial. Els descobriments més importants van ser el DDT (per part de Müller, al 1939), el 2.4 – D (patent de Jones, al 1945), el hexaclorur de benzè (ICI al 1940aproximadament) i els ésters de fosfat orgànics (Schräder, cap al 1940). Aquestes noves substàncies van ajudar a l'increment de la producció agrícola i a obtenir el productes a baix cost.

2.Feromones
La primera feromona va ser identificada al 1956 en una papallona (Bombyx mori). Un equip d'investigadors alemanys van treballar 20 anys per a aïllar aquesta hormona. Després van extirpar certesglàndules de la punta de l'abdomen de 500.000 papallones femelles y van extraure un compost que en quantitats molt petites provocava que les papallones mascles arribessin des de distàncies molt...
tracking img