Picasso y giacometi

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (749 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 2 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Biografia del primer autor: Pablo picasso

Pablo Picasso, va néixer a Màlaga el 25 d'octubre de 1881 i mori a  Mougins a França, el 8 d'abril del 1973, signava amb el segon cognom, el primer eraRuiz, és un dels més reconeguts pintors del segle XX, conegut sobretot per fundar el cubisme junt amb Georges Braque. Va treballar també la ceràmica, l'escultura amb bronze, el collage, i fins i tot vafer poesia, creant més de 20.000 obres al llarg de la seva vida.

Picasso, va passar per una série de periodes a la seva vida, el periode blau, el periode rosa, posteriorment el cubisme, la mort dela seva mare el va marcar molt, es pot apreciar en les seves obres, també Cezanne el va influenciar molt en la seva obra.
En l'escultura concretament, fa una evolució pero cap a la simplificació i elcubisme, les seves escultures fetes d'argila i de bronze, són cuasi totes simplificacions o un clar exemple del cubisme. Les escultures, influenciades per molts corrents, fins i tot el primitivismeiberic, no solen jugar molt amb el tema de les tres dimensions, és a dir hi ha escultures fetes per picasso que estan fetes per mirar de la part del devant.

Biografia del segundo autor: GiacomettiAlberto Giacometti nació en Suiza,el  10 de octubre del 1901  y murió en Coira, Suiza, el  11 de enero del 1966 fue un famoso escultor y pintor suizo.
Fue considerado uno de los artistas masvaliosos para el mundo. Era en realidad un hombre atormentado por sus dilemas, afirmava que sus esculturas, que se caracterizaban por ser del todo subrealistas, afirmava que sus esculturas no estabanhechas desde un punto de vista figurativo, si no que el hacia lo que el alma le pedia i cuando a su alma le gustaba, la daba por finalizada, Giacometti fue uno de los artistas mas escentricos ya queafirmava que el imaginava sus esculturas pero que realizarlas era un trabajo engorroso pero tenia que realizar esas obras que imaginava, así que tenia que passar por ese arduo trabajo de frabricar tu...
tracking img