Piel quemada

Páginas: 5 (1193 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2011
“LA PIEL QUEMADA”
1. Escena dels jornalers (del minut 21:10 al minut 25:50):
1.1 Descriu què està passant en aquesta escena i vincula-ho a allò estudiat en els apunts i en l'exercici anterior.

Ell recordar quan tenia que espera a la plaça del seu poble, a que l’amo (latifundista) dels terrenys tries a les persones que li feien falta quan ell volia, tots estaven desesperats però no hihavia feina per tots els jornalers.
Em José no el van tria, llavors indignat s’han va a casa, sense poder mirar als ulls a la seva dona al no portar-li cap jornal , ni menjar a la família, la dona només pot cuinar sopa de pa sec per el seu marit i dos fills.
Enfadat per la seva situació, de les misèries i fam, de no tindre cap oportunitat de treball, ja que Andalusia només es dedicaven al’agricultura, xerren al bar veu l’oportunitat de marxa amb altres companys a Catalunya, per tindre una vida millor, ja que hi havia moltes oportunitats en l’industries, químiques i construccions.

2. Escena del bar (del minut 49:46 al minut 52:30 i del minut 53:25 al minut 57:14 ):

2.1 En aquesta escena hi ha representades les dues actituds dels autòctons davant la immigració. Qui és que representacada actitud? De quina extracció social és cadascun d'ells?

Els homes que estaven juguen son els discriminaven als immigrant, per les seves costums els molestava(el cant flamenc, ball, la seva forma de divertir-se), no parlaven el català. Els i deien xarnegos als andalusos. Crec classe mitjana.
L’amo de bar els accepta ,que son gent treballadora que venen a guanyar-se la vida, que son bonagent. Aquest tenia un bar doncs crec que era de petita burgesia(classe mitjana tira’n a baixa).

2.2 Com interpretes la frase que José diu després de la baralla amb altres clients: "Lo malo es tener que buscar-se el pan como lo hacemos nosotros. Yo prefiero estos señoritos que están toda la semana pencando que los de mi tierra. Muy finos, muy dicharacheros, pero no dan golpe. Te estás muriendo dehambre i te dicen 'con Diós hermano'".

Que ell prefereix guanyar-se la vida treballen dur a Catalunya però amb dignitat, encara que tingues que aguanta aquests senyorets, sap que els catalans que son treballadors, que als de la seva terra, que no feien res i els i donava igual que passes gana.

2.3 Quins dos elements materials, un que simbolitza la terra d'origen i l'altre que simbolitza elnou país, apareixen en l'escena del bar després de la baralla?

En l’escena que apareix el material que simbolitza a la terra dels andalusos es la guitarra espanyola es quan estan a la taula celebren que ve la dona d’en José, bé millor dit estan celebren l’acomiadament de solter i l’altre material que es d’origen de Catalunya, del nou país, es el porró on veuen el vi.

3. Quin és el paper de ladona immigrant que reflecteix la pel·lícula?

La Juana fa un paper de resignació, marxa del seu poble amb els fills i cunyat per anar amb en José a Lloret per la situació econòmica i per prospera, però ella m’entres fa el viatja amb el tren recorda quan va conèixer al seu marit, quan es va quedar embarassada i es va tindre que casa, de quan anava al “Rocío” amb les carrosses, te una mica de porper si no li agrada Catalunya. Es una dona que es dedica a la família, s’ocupa dels fills, les compres, cuinar, les taques de la casa, etc...
Es conforma amb lo que te, tot li sembla bé.

4. Com valores el comportament nocturn dels immigrants?

Com vivien a Andalusia a un poble eren tancats, sense possibilitats amb costums religioses, no havien vist mon, al treballar a Catalunya tenir dinersel va canvia d’estatus de vida, doncs podien pagar-se les festes, també al ser un lloc turístic de la costa moltes dones estrangeres lleugeres de roba, ells no havien vist les dones així. De de no tindre res, a malgasta els diners amb beure i dones. Es seu comportament era una mica viciós.

5. En quines escenes de la pel·lícula creus que s'està donant el missatge que els fills del matrimoni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La piel quemada
  • La piel quemada
  • Piel Quemada
  • La piel quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS