Pipo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (424 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
ELEMENTS I COMPOSTOS

ELEMENTS

Els elements són les substàncies pures que no es descomponen en altres substàncies pures més senzilles.
El nombre d'elements coneguts fins ara és de 111, la Terrao els éssers vius està formada per alguns d'aquests 111 elements.
Però no tots aquests elements es troben en forma de substància pura a la natura.
Per exemple, alguns elements gasosos es trobenmesclats de forma homogènia formant part de l'atmosfera (nitrogen, hidrogen, heli i oxigen).
En canvi, el carboni, l'or, el sofre, la plata, el coure i el platí es troben lliures a la naturalesa enestat sòlid, però la immensa majoria dels elements es troben formant part d'un compost.

Els elements, es troben al nostre planeta d'una forma molt variada. La distribució varia molt segons el punt delplaneta que s'observa.
Als éssers vius, el 99% de la massa està formada per 6 dels 11 elements que coneixem i són: el calci, el fòsfor, el carboni, l'hidrogen, el nitrogen i l'oxigen.
Per una altrabanda a la Terra, l'element més abundant és el ferro i finalment a l'univers els elements més abundants són l'hidrogen i l'heli amb un 90 i un 9% respectivament.
També es poden trobar elementsmetàl.lics com el sodi, el potassi, el magnesi, el calci, el ferro, l'alumini, el níquel, el cobalt, el coure, el titani, l'or, la plata i el platí.
En condicions normals, a una temperatura de 25ºC lamajoria d'elements es troben en estat sòlid, 11 es troben en estat gasós i 4 en estat líquid.

COMPOSTOS

Un compost és una substància formada per la unió de dos o més elements. Els compostos no podenser separats per mètodes físics, només per reaccions químiques.
Un fet rellevant és que les substàncies pures que s’obtenen a partir d’un compost són diferents del compost inicial.
Els compostos,presenten algunes característiques i aquestes són:

1.-Els compostos estàn formats per elements
2.- Un compost té una proporció fixa i invariable d’elements
3.-Un compost no és una mescla...
tracking img