Piramide de població 1960

Páginas: 7 (1542 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
Natalitat
Observa aquestes tres piràmides de població. Indica les principals característiques de cadascuna, i explica si es tracta d'una societat d'on marxen els emigrants o bé d'una societat on arriben immigrants. Explica també quina relació hi ha entre la natalitat i l'emigració.
"Piramide de población de 1960"
Observem que es una població jove. En aquesta piràmide de població podemobservar que la taxa de natalitat es bastant alta. Podríem dir que es una societat on arriben els immigrants ja que la majoria de gent està en edat de treballar. Entre els anys 1950 i 1975 van arribar uns 1.400.000 immigrants, arribava tanta gent perquè en aquests anys va haver-hi molta demanda de mà d'obra i no es podien cobrir tots els llocs amb la gent autòctona.
"Morocco 2012"
En aquestapiràmide de població podem observar que la taxa de natalitat es molt alta. Observem que es una població jove ja que a partir dels 30 anys la gent comença a emigrar cap a altres països. Ja que al Marroc no hi ha tanta demanda de treball com a altres països i van a treballar fora per a enviar diners a les seves famílies.
"Catalunya 2008"
En aquesta piràmide de població observem que la taxa de natalitates molt baixa. Veiem que als anys 90 es més baixa que al 2008. Hem crida l'atenció la diferencia que hi ha entre la gent nascuda als anys 70 i la gent que neix als anys 90. Això es degut a la vinguda de famílies d'immigrants joves en busca de treball. Podem observar clarament com la gent nascuda al voltant del any 1935 va patir la guerra civil ja que hi ha un descens de població bastant notable.Economia
Fixa't en tres dels casos que hem estudiat: l'emigració de catalans a Amèrica a finals del segle XIX, la immigració d'andalusos a Catalunya als anys 60 i la immigració del nord d'Àfrica dels darrers anys. Recorda els perquès d'aquests processos -si cal, torna't a mirar els apunts i documents- i contesta les següents preguntes:
Quines eren les activitats econòmiques que desenvolupavenels immigrants abans de marxar del seu país? Per què aquestes activitats no eren suficients per a viure mínimament bé?
Catalans
La majoria de Catalans treballaven al camp, al haver-hi tants avenços tècnics es van quedar al atur i van tenir que emigrar cap a Amèrica buscant noves oportunitats. Ja que estant al atur no tenien ingressos i a Amèrica hi havia molta demanda de ma d'obra.
Andalusos
Lamajoria eren jornalers i t'elegien "a dit". Els jornalers no tenien feina ja que hi havia molta gent buscant feina i moltes vegades tenien que tornar a casa amb les mans buides.
Marroquins
En aquest país treballaven en l'agricultura, pesca i ramaderia. El que passa es que la població amb menys de 20 anys representa més del 60% de la població. Per això es impossible que tinguin treball per atanta gent en aquests sectors i els marroquins tenien que emigrar a altres països per a sortir de la pobresa.
Quines eren les activitats que aquests immigrants desenvolupen al nou país? A quins sectors econòmics corresponen aquestes activitats? Eren sectors en creixement?
Catalans a Amèrica
Molts d'aquests immigrants treballaven al sector industrial, ja que era un sector que estava en plecreixement. Altres treballaven de jornalers, aprenents o dependents per estalviar diners i muntar el seu propi negoci.
Andalusos a Catalunya
Els Andalusos treballaven a l'industria del metall i la construcció. Sectors que en aquell moment estaven en creixement i necessitaven molta mà d'obra.
Marroquins a Espanya
Treballen sobretot en l'agricultura i la construcció. Sectors en els quals l'atur esmolt alt perquè hi ha molta gent a l'atur i pocs llocs on treballar.
A partir d'aquestes reflexions, pots elaborar una teoria general sobre quines són les causes econòmiques que han provocat els moviments migratoris en els darrers cent anys?
Jo crec que si te'n vas del teu país es per que et veus forçat a fer-ho. El cas dels Catalans al segle XIX es bastant clar, la gent de països amb menys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Piramide població Alemanya
  • 1960
  • 1960
  • 1960
  • 1960
  • piramides
  • piramide
  • Piramides

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS