Pisco Personalitat

Páginas: 3 (746 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
Diferencia autoconcepte i autoestima. Explica com un bon o mal concepte d’un mateix influeix en el desenvolupament de l’estructura de la personalitat.


Per explicar la diferència entreautoconcepte i autoestima cal separar-los i fer una breu explicació de cada element. Per començar, l’autoconcepte és la idea o constructe que anem adquirint els humans de nosaltres mateixos amb el pas delsanys. Dit en altres paraules, l’auto concepte és la imatge que té cadascú d’ell mateix, és a dir, tal i com es percep a si mateix. Per exemple, l’aparença física, les capacitats o habilitats, l’intel·lecte i la personalitat d’un mateix. És important afegir que aquest autoconcepte es construeix a partir de diferents elements cognitius com poden ser: la percepció, la memòria o l’atenció d’un mateix;és per això que aquest depèn en gran mesura de la nostra manera de veure o percebre el món en general.

Podem diferenciar varis tipus d’autoconcepte que van en relació a l’àmbit que ens trobem.Trobem l’autoconcepte real, que es aquell que tenim de nosaltres mateixos com individu, després tenim l’autoconcepte ideal, que és aquell que ens agradaria ser, també l’autoconcepte físic que és el relatiual nostre aspecte i les nostres capacitats físiques, l’autoconcepte social que es relaciona amb el concepte que tenim de nosaltres mateixos com a éssers socials i per últim l’autoconcepte moral, quees construeix a partir dels nostres valors i la nostra moralitat. Endemés, podem tenir l’autoconcepte del nostre passat, del nostre present o del nostre futur (el que ens agradaria ser en un futur oel que veiem que tenim possibilitats de ser).

Ja tenint el concepte autoconcepte explicat, cal parlar de l’autoestima. L’autoestima és la valoració que fem del nostre autoconcepte, és a dir és lavaloració individual que fem dels nostres comportaments, ja no és només allò que percebem de nosaltres mateixos i allò que podem recordar de les nostres accions, aquí entra en joc el judici, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Personalitat
  • La personalitat
  • El Pisco
  • PISCO
  • Pisco
  • El pisco
  • El Pisco
  • pisco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS