Pla de marketing biblioteca

Páginas: 8 (1999 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2011
PLA DE MÀRQUETING
DE LA
BIBLIOTECA PÚBLICA
DE
TORREFORTA

GRUP: SALA-27

Alexandra Díaz Zapata
Dolores Regalón Rejas
Sílvia Tejerina Ricomà
Anna Viñas Pujol

2 de desembre de 2010

“Aquest manifest proclama la fe de la UNESCO en la biblioteca pública com a força viva de l'educació, de la cultura i de la informació, i com agent essencial de foment de pau i els valors espiritualsde la ment de l'ésser humà.”

MANIFIEST DE LA UNESCO
ÍNDEXÍNDEX

INTRODUCCIÓ4

ANÀLISI DAFO5

ANÀLISI EXTERN5

ANÀLISI INTERN5

OBJECTIU GENERAL6

OBJECTIUS ESPECIFICS6

ESTRATÈGIES DE MÀRKETING7

ACCIONS DE MÀRQUETING MIX8

PRESSUPOST 10

AVALUACIÓ I CONTROL11

BIBLIOGRAFIA12

RECURSOS WEB13

INTRODUCCIÓ
La biblioteca pública de Torreforta es va fundar a l'any 1998 ipertany al Centre Cívic del mateix barri. Forma part de la Xarxa del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya. L'edifici és nou, sense barreres arquitectòniques, i el mobiliari es va renovar l'any 2008. Està situada just al cor del Torreforta, un barri tranquil de Tarragona molt ben comunicat amb la ciutat, on hi viuen 8.805 habitants, la majoria immigrants, i que queda just almig de la resta dels “barris de ponent”. Actualment té uns 5.602 usuaris, realitza prop de 23.000 préstecs a l'any i la visiten unes 22.000 persones. Disposa de 23.795 documents, entre llibres i audiovisuals, forma part del Centre Cívic i es divideix en dues zones ben diferenciades: la biblioteca infantil i la biblioteca d'adults, completament informatitzades, amb personal qualificat.

Labiblioteca infantil és per a infants de 0 a 7 anys; realitzen préstec de llibres i material audiovisual, i organitzen activitats infantils (visites guiades, exposicions, tallers...). Disposa d'una bebeteca dins d'una sala a part per a nens fins als 3 anys, d'una zona “TIC” amb 6 ordinadors per a majors de 4 anys, d'una sala on es realitzen els diversos tallers que ofereixen els dimarts i dijous, devaries taules i d'una zona wifi. Hi treballen dues persones al mostrador de préstecs, un monitor a la zona TIC, i un altre que realitza les activitats infantils.

La biblioteca d'adults també disposa de préstec de llibres i material audiovisual, a més d'una zona d'Internet amb 3 ordinadors, i també de varies taules i zona wifi. Hi treballen dues persones al mostrador de préstecs.

Durant una visitapersonal a les instal·lacions, vam detectar principalment mancances de tipus informatiu: no hi havia cap tríptic o paper imprès sobre les activitats que es duen a terme a la biblioteca, tan sols alguns cartells sobre la programació mensual o sobre actes esporàdics. Realitzar una visita “virtual” va estar impossible perquè no disposa de cap pàgina web oficial, ni es promociona a través d'Internet.Tot i les mancances detectades, les instal·lacions, el personal, el material i la xifra d'usuaris de la Biblioteca Pública de Torreforta és l'acceptable i l'adequat per a la zona.

L'aplicació d'un pla de màrqueting a la Biblioteca Pública de Torreforta neix de la necessitat de difondre els serveis que s'ofereixen als usuaris actuals i apropar els serveis al usuaris potencials, així com dedotar a la biblioteca d'un equipament virtual, promocionant la biblioteca i apropant els usuaris a través de les noves tecnologies.

Per a aconseguir aquest propòsit aplicarem tres estratègies bàsiques: el màrqueting directe (que es centrarà amb el usuari), el màrqueting intern (aplicant la formació necessària al personal) i el màrqueting invers (pel qual associarem la biblioteca amb proveïdors deles tecnologies de la informació).
ANÀLISI DAFOANÀLISI EXTERN OPORTUNITATS |
La situació: Està dins d'un centre cívic afavorint l'afluència de persones; situada just al centre del barri, que està ben comunicat amb la resta de “barris de ponent”. L'entorn: Hi ha dos col·legis i un institut de secundària propers, i establiments d'alimentació i cafeteries properes a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla de marketing soya
  • Plà De Marketing
  • Bibliotecas y marketing
  • Proyecto De Difusión y Marketing De Una Biblioteca
  • La planeación del marketing en la biblioteca universitaria
  • Bibliografia Sobre Marketing En Bibliotecas
  • PLA DE MARKETING DIGITAL CLUB GIRONA
  • Pla Marketing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS