Planificacio

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1443 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
PAC 4
Planificació i Mitjans Publicitaris I

Exercici 1 (obligatori)

Busca un exemple de campanya que segons tu hagi tingut una execució exemplar a nivell de mitjans:

Crec que la campanya "con poco me lo monto" de Fanta ha tingut una execució a nivell de mitjans exemplar, per això he decidit analitzar aquesta campanya.

L'anunciant és Fanta del grup Coca Cola i les agències que hanrealitzat el treball són McCann, MRM, Momentum i McCann Erickson. Pel que fa a la gestió del pla de mitjans ha estat Universal l'empresa encarregada de gestionar el plà de mitjans.

Fanta actualment es comercialitza a més de 100 països i a Espanya és el refresc de cítrics amb gas més consumit. La seva competència directa són Schweppes i Kas mentre que la seva competència indirecta és Trina iRadical, ambdós refrescos sense gas però també cítrics.

El seu target són joves d'entre 13 i 20 anys, amb motivacions hedonistes, busquen divertir-se i estar amb els seus amics. És un traget amb dependència econòmica d'altres persones, per tant, amb un poder adquisitiu relativament baix.

Els objectius de l'acció són mantenir-se i reafirmar la seva presència al mercat així com competir amb lacompetència. Pretenen amb aquesta campanya consolidar una actitud, incrementar la notorietat i imatge de la marca i atraure al públic a través d'una campanya divertida, dinàmica i atractiva per la target al que va dirigit. Es tracta d'una campanya original que aconseguir mantenir l'atenció de l'espectador i que sorprèn amb la història i amb l'ús de la cançó i les imatges que l'acompanyen.

Pel que faa la idea bàsica de la campanya és que en temps de crisis li atorguem un major valor als Diners, i que per tant, donada la situació econòmica davant de la que ens trobem, és important poder fer coses amb el menor nombre de Diners possible. Es vol transmetre al públic el concepte que es possible divertir-se i aconseguir tot allò que es vol amb molt poc.

Per portar a terme aquesta campanyaconten amb accions de comunicació no convencionals com per exemple un concurs online amb molts premis que varien cada mes, una gimcana, jocs d'habilitat online, la creació de grups d'admiradors al Facebook, i amb la creació d'una pàgina web: conpocomelomonto.com.

La campanya per a donar a conèixer aquesta promoció conta també amb anuncis de premsa, radio, exterior, Internet, accions especials..Els spots de la campanya es van visualitzar a Internet més de tres milions de vegades i més de mig milió de persones van visitar la web de conpocomelomonto.com amb una mitjana de 7 minuts de duració per visita.
Mitjançant aquesta acció de comunicació no convencional s'aconsegueix arribar a una multitud de joves ja que tots utilitzen Internet a diari.

Per aquest motiu crec quer la planificacióde mitjans ha estat exemplar, perquè s'ha aconseguit arribar al target al que volíem arribar a través dels canals que el nostre target utilitza.

Exercici 2 (dels 3 articles que us presentem, cal que analitzéssiu 2).
Us demanem que el comentéssiu, que destaquéssiu el més rellevant, que el completéssiu amb informació treta d’altres fonts, que diguéssiu amb que esteu d’acord i amb el que no.La inversión en medios digitales crece un 20% en el primer semestre

En los seis primeros meses del año la inversión publicitaria destinada a medios digitales ha ascendido a 377 millones de euros, de acuerdo con los datos del estudio de IAB realizado por PricewaterhouseCoopers. Esta cifra supone un incremento del 20,2% respecto al mismo periodo del año anterior y la consolidación de internet(incluido el móvil) como tercer medio por inversión, posición que ya alcanzó el pasado año. La estimación de IAB para el total año apunta a superar la cifra de los 800 millones de euros, con lo que el crecimiento porcentual sobre 2009 se situaría en línea con el conseguido en el primer semestre, e incluso ligeramente por encima. En esta progresión, los responsables de la asociación confían en que...