Platón y socrates

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (655 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Comentari de text Sòcrates y Plató

Anàlisi del contingut .

-Demostra amb frases del text les idees següents:

• El cos és un obstacle que dificulta l’accés de l’ànima a la veritat.- Ja que totes les guerres es produeixen per adquirir riqueses, i si es veiem obligats a adquirir-les és per raó del nostre cos, el qual hem de servir com uns esclaus; ell és també el motiu que notinguem lleure de cultivar la filosofia. I el pitjor de tot és que si mai deixa lleure a un de nosaltres i ens girem a examinar alguna cosa, interfereix contínuament la nostra recerca, la pertorba, laconfon i talment ens atordeix que, per culpa d’ell, som incapaços de percebre la veritable realitat.

• L’ànima reflexiona millor si no la pertorba el cos, si se n’allunya.

- I no és certque raona millor que mai quan res d’això no la torba, ni l’oïda, ni la vista, ni el dolor, ni cap plaer, sinó que es recull en ella mateixa tant com pot deixant estar el cos i, abstenint-sed’associar-s’hi o de rebre’n el contacte, aspira cap allò que és?

• El cos és causa de molèsties i mals, tan físics (necessitat d’alimentació) com psíquics (desitjos) , com d’ordre social (guerres) i, mésgreu de tot, intel·lectuals. Provoca confusió i desviació.

- El cos, en efecte, ens produeix infinites incomoditats a causa del seu indispensable nodriment; i més encara si s’hi afegeixenmalalties, que entrebanquen la nostra recerca d’allò que és real. Ens omple d’amors, de desitjos,de temors, de quimeres de tota mena, i de molta beneitera, talment que, de fet, tal com s’acostuma a dir,mentre estem sota el seu domini, no ens és possible d’exercitar en cap cosa el nostre pensament.

-Posa títol al text. Quin títol tries o proposes?

• El cos obstaculitza el coneixement.Context immediat del text .

-Desenvolupa el que saps d’aquests punts:

• La idea dels cos com a obstacle per al coneixement ens mostra que el text està inserit dins de dues temàtiques:...
tracking img