Platón

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2010
1.En el pensament de Plató trobem les influències de Sòcrates i de l’escola pitagòrica. Justificaen quins aspectes li van influenciar.
De Sòcrates el va influenciar la seva mort; ho va trobar unacte tan injust que provocà de sobte el seu interés pels afers públics i la seva preocupació davant les qüestions més teòriques. Plató també continuava utilitzant l'art del diàledg del seu mestre,tot i que ho feia principalment a través d'escrits on el protagonista d'aquests sempre era Sòcrates. No obstant, un dels aspectes en què és més evident aquesta influència és en la concepció de lafilosofia com a una activitat dinàmica en què de la mútua interacció en podia sorgir la veritat.
En canvi, dels pitàgorics va prendre la idea de la immortalitat i la transmigració de les ànimes,l'explicació del món sensible mitjançant entitats matemàtiques i la concepció comunitària de la manera de viure filosòfica. D'aquesta manera, l'herència socràtica es va ampliar amb el saber matemàtic delspitagòrics.

2.Què va fundar Plató el 388 a. C. Quina era la seva intenció.
Va fundar l'Acadèmia, una escola amb l'objectiu de que es convertís en centre de la vida intel·lectual i fonamentés lapossibilitat d'assolir la veritat absoluta a través de la seva teoria del coneixement lligada a la de les idees, juntament amb una gran diversitat de matèrias que ell considerava imprescindibles.3.Quin és l’estil característic dels escrits de Plató.
Transmetre el seu pensament i, inicialment, el del seu mestre, a través de diàlegs on Sòcrates sempre era el protagonista (llevat de Les lleis).4.Els textos que realitza durant la seva època de joventut per què es caracteritzen.
Es caracteritzen per estar encara molt influenciats pels pensaments i idees de Sòcrates.

5.En quina èpocaescriu els mites més importants i elaborats, on desenvolupa la seva filosofia més emblemàtica.
En l'època o període de la maduresa, és a dir, quan fundà l'Acadèmia. És aquí quan ell desenvolupa les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS