Pneumatica

Páginas: 7 (1622 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
Introducció:
Per a aquesta pràctica utilitzarem els següents elements de la pneumàtica:



·Cilindre de simple efecte: La pressió del fluid s’exerceix en un únic sentit. El retorn del cilindre a la posició principal pot ser per una força no definida o per retorn de la força d’una molla.

[pic] [pic]

·Cilindre de doble efecte: La pressió del fluid s’exerceixalternativament en els dos sentits.

[pic]



·Les vàlvules distribuïdores són les encarregades de determinar el camí que farà l’aire:

· Vàlvula 3/2: Aquesta vàlvula té dues posicions i tres vies amb control direccional. Poden estar accionades a traves de diferents maneres: polsador, pedal, interruptor…

[pic] [pic]

·Vàlvula 4/2: Aquesta vàlvula té duesposicions i quatre vies amb control direccional.

[pic]





·La vàlvula “Y”: És una vàlvula amb dues entrades i una sortida. S’utilitza com a element de processament de senyals.

[pic]







·La vàlvula “O”: També és una vàlvula amb dues entrades i una sortida però habilita la sortida sempre que en una de les entrades o les dues a la vegadatinguin pressió. Conté en el seu interior un petit pistó el qual es mou lliurement dins de la vàlvula.

[pic]

·Vàlvula estranguladora: Permet el pas de l’aire en un sentit de manera que no deixa passar l’aire pel sentit contrari.

[pic]



·Vàlvula reguladora de pressió: Amb aquesta vàlvula és possible regular el cabal, de manera que la podemregular per a obtenir la pressió desitjada segons el circuit.

[pic]





Objectiu:

L’objectiu d’aquesta pràctica consisteix en conèixer els diferents elements que formen part d’un circuit pneumàtica bàsic el qual ens servirà per a la realització d’un petit projecte en grup. Alguns d’aquests elements són els cilindres de simple i doble efecte i les diferents vàlvules ja siguindistribuïdores o reguladores. També consisteix en interpretar la simbologia utilitzada per a la interpretació dels elements esmentats anteriorment i interpretar els esquemes bàsics d’uns circuits formats a partir d’aquests.

Amb tot això, es compleix també l’objectiu de treballar en grup, ja sigui a l’hora de muntar el circuit i sobretot, a l’hora de saber trobar i arreglar l’existència d’algun errorque pugui succeir durant el muntatge.



Circuits realitzats a classe:



Circuit 1:













Aquest circuit consisteix en un cilindre de simple efecte i una vàlvula 3/2 la qual s’acciona a través d’un polsador i el seu retorn el fa a través d’una molla.

Quan s’acciona el polsador la vàlvula canvia de posició, deixa passar l’aire i fa que el cilindre surti.

Un cop esdeixi de prémer el polsador el cilindre retornarà al seu estat inicial, ja que és un cilindre de simple efecte.



Circuit 2:

[pic]

El circuit nº 2 consisteix en un cilindre de doble efecte i dos vàlvules 3/2, aquestes son accionades per polsador i retorn per molla.

Quan una de les vàlvules (1) està col·locada a l’entrada d’aire del cilindre i l’altre (2) a la sortida.Quan polsem la vàlvula 1 fa que entri aire per l’entrada del cilindre i que aquest surti. El cilindre es mantindrà en la mateixa posició fins que es polsi la vàlvula 2. Aquesta farà que entri aire per la sortida del cilindre i aquest recuperi la posició inicial.



Circuit 3:

[pic]

Consisteix en el mateix que en el circuit 2 però s’incorpora una vàlvula distribuïdora 4/2 quees connecta al cilindre i a les dues vàlvules 3/2.

La vàlvula distribuïdora fa que al rebre la mínima senyal d’una de les dues vàlvules 3/2 el cilindre surti o entri totalment.



Circuit 4:



[pic]



Consisteix en un cilindre de doble efecte, una distribuïdora 4/2 i dos vàlvules 3/2, una accionada per un pedal i l’altre pel pistó quan arriba al final de carrera....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pneumatica
  • Resum pneumàtica
  • Cilindros De Pneumàtica
  • Circuitos Pneumática
  • pneumatica
  • Pneumatica
  • pneumatica
  • Pneumatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS