poesia

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
Comentari de text: “Què és la poesia?”
És un poema creat per Jacint Verdaguer, un dels grans poetes que han donat les lletres amb català, i el màxim exponent de la Renaixença. El va escriure l’any1896 en el llibre “Aires del Montseny”. En el poema explicar la visió de Jacint Verdaguer sobre el poema, es a dir, que explicar amb les seves paraules la poesia.
El poema esta format per sisestrofes de quatre versos cadascuna, es a dir, que cada estrofa s’anomena quartet. Està format sense rima, ja que cap vers acaba amb la mateixa lletra. Cada vers està format per deu síl·labes que s’anomenadecasíl·labs. La prosa és del S.XIV, per això hi han paraules que són diferents del català actual, tot i això, el poema s’entén perfectament.
Jacint Verdaguer ens explica les característiques de lapoesia, on destaca la religió i el amor per sobre de tot. Vol fer reso dels seus pensaments per donar coneixements a aquella època, ja que molta gent, no sabia que era la poesia. Ens ho explica amb unaprosa molt culta, i exigent per aquella època, ja que fa servir paraules molt potents.
Anàlisi del poema:
1: La poesia es un aucell que visita la vida.
2: Un paradís perdut, que fa somiar amb loverger de les estrelles.
3: Dona per ales místiques les seves
4: No és deixar esbalair per la riquesa, i té ales d’or i sa cançó desplegar.
5: Sentir la poesia a modular a plaer.
6: Per ço n’esenyorívola la terra.
Jacint Verdaguer va estudiar el Seminari de Vic, quan tenia 13 anys, el cap d’uns anys ja va participar en els Jocs Florals, tot i que no va guanyar cap premi. Al cap de un anyja va començar a guanyar premis als Jocs Florals. L’any 1871 es va proclamar Bisbe de Vic. Les obres més importants que ha realitzat són les següents:
ATLANTIDA: On combina el descobriment d’Amèricaper Colom i l’enfrontament del mític continent dels atlants,i s’inspira en la mitologia clàssica
CANIGÓ: Considerat el poema èpic nacional de Catalunya i la millor obra de Verdaguer.
En conclusió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesía
  • Poesias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS