Polike

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 29 de abril de 2012
La contaminació ambiental
La contaminació ambiental es un problema que desgraciadament cada volta escoltem més als mitjans de comunicación i patim a la nostra vida quotidiana.
La contaminació esquan una substància tóxica, creada voluntaria o involuntàriament per l’home, es llança a l’aigua, a l’aire i a la terra.
Cada volta es viu pitjor, es respira un aire més contaminat per culpa del CO2que llancen els vehicles a l’atmosfera i els gasos tòxics que les centrals nuclears i les industries produeixen, l’aigua es troba cada vegada més contaminada pels abocaments tòxics de les industries.Hi han diferents tipus de contaminació, com per exemple:
* Contaminació atmosfèrica: Es la que libera partícules químiques a l’atmosfera, com per exemple, produïts per les industries i els motorsdels cotxes.
* Contaminació del sòl: Ocorre quan es filtren al sòl abocaments químics, per exemple, el metall pesats i productes que s’utilitzen al camp,com herbicides.
* Contaminacióradioactiva: Es el resultat de l’ utilització de materials radioactius, com per exemple, les catàstrofes naturals de Fukushima, accidents com el de Txernòbil o l’ utilització en bombes atòmiques de Hiroshimai Nagasaki.

Tot això desemboca en el canvi climàtic o calfament global que provoca l’efecte hivernacle, que consisteix en una pujada de les temperatures que té com a conseqüència el desgel delsglacials i dels pols amb la conseqüent pujada del nivell del mar. L’efecte hivernacle també produeix la desertització a molts llocs del planeta, entre altres la part sud d’Espanya, la baixada de lesprecipitacions i un augment de les temperatura.

Personalment pense que l’efecte hivernacle es podria evitar si tots fórem conscients de que amb una miqueta de compte de tots el podríem ajudar atindre un planeta més sa. Ja que cada vegada estem fent més gran el forat de la capa d’ozó cosa que ens afecta a la salut ja que les radiacions solars ens afecten cada vegada més, cosa que reduiria el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el cientic y polik de max weber
  • Procedimiento Para Cinta Poliken

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS