poliuretano

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
QUÈ ÉS?

El poliuretà es un polímer artificial format per la unitat (-O-C(=O)-NH-R'-NH-C(=O)-OR-).

Els poliuretans es classifiquen en dos grups, definits per la seva estructura química,diferenciats pel seu comportament enfront de la temperatura. D'aquesta manera poden ser de dos tipus: Poliuretans termostables o poliuretans termoplàstics (segons si degraden abans de fluir o si flueixenabans de degradar-se, respectivament).

Els poliuretans termoestables més habituals són escumes, molt utilitzades com a aïllants tèrmics i com esc

umes resilients. Entre els poliuretanstermoplàstics més habituals destaquen els emprats en elastòmers, adhesius segelladors d'alt rendiment, soles de calçat, pintures, fibres tèxtils, segellants, embalatges, juntes, preservatius, componentsd'automòbil, en la indústria de la construcció, del moble i múltiples aplicacions més.

El poliuretà és en general el resultat d'una barreja de dos components, l'A i el B en una proporció estequiomètricamentdefinida pel químic que dissenya la fórmula. Existeixen a més poliuretans monocomponents que són usats exclusivament per a la indústria de la construcció.

El component A, és una barreja curosamentformulada i balancejada de glicols (alcohols d'elevat pes molecular). Es troben en barreja amb agents escumosos i altres additius tals com amines, agents siliconats, aigua, propelents i catalitzadorsorganometàlics que són el que li donen les característiques a l'escuma final.

I el component B, és un isocianat.


CARACTERÍSTIQUES I PROPIETATS:

La majoria de les propietats físiques delpoliuretà i sobretot les mecaniques depenen de la quantitat de porus existents en l'escuma. Segon aixo, el poliuretà pur es pot en espumes rígides, semirrígides i flexibles. Per aixo és poden crear unagamma molt ampila de poliuretans , de moltes densitats diferents i de rigideses molt diferents també.

La resiliència és una de les propietats dels poliuretans, la resiliència és la “capacitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poliuretano
  • Poliuretano
  • Poliuretanos
  • poliuretano
  • poliuretano
  • Poliuretano
  • poliuretano
  • poliuretano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS