Posidonia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (645 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de abril de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La vcaa és el que molta gent veu quan busseja per la mar la i confon amb una alga, i que encara que formi enormes praderies anomenats alguers, no són algues, son plantes herbàcies marines, endèmiquesdel Mediterrani, on d’aquest el lloc més abundant és a les Balears.
vaca oceànica és una de les espècies marines més característiques i importants de el litoral de les illes Balears, la posidònia al litoral Balear té uns 750 km2 d’extensió, per tant és un dels ecosistemes més abundants de les Balears. La posidònia oceànica a Balears és una font de matèria orgànicfc gyumjkñales i evitar lesseves erosions i a més alllllmés moltes espècies depèn d’ella ja per alimentació, reproducció, protecció... .

Una pregunta molt interessant és: perquè són plantes i no algues? Perquè fan flor i fruit,també tenen tija i arrels, també perquè les algues creixen en un fons rocós i la posidònia mai la trobareu en un fons rocós si no a un fons de arena.

D’on ve la posidonia? Si segjuhnpesticides, iaquets són els més difícils de controlar, fins hi tot més que els directes, i a més a més són molt perjudicials.
- Aqüicultura: Una de les activitats més comuns al Mar Mediterrani és l’engreixamentde peixos en gàbies flotants. Aquets peixos estan tancats i els engreixen per maximitzar-ne el seu creixement. Però la majoria de menjar que se els hi dona no s’utilitza i és diposita en el fons de lagàbia. A més la concentració d’una altre població de peixos a l’espai reduït d’una gàbia determina que els excrements dels peixos son matèria orgànica molt útil per la posidònia. Quan aquestes badiess’instal•len en badies tancades o zones amb circulació d’aigua restringida, afecten als éssers vius que hi habiten al fons com els alguers de posidònia, perquè quan tot el menjar i excrements delspeixos es dipositen al fons de la gàbia deixen passar poca llum i això presenta una desavantatge per la posidònia. El principaypbihjnk+lp
ol canvi ambiental que es produeix és un augment del...
tracking img