Postgres Con Gvsig I Qgis

Páginas: 4 (830 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
PostGIS es una base de dades amb capacitat geogràfica basada en Postgres. L’avantatge d’aquesta base de dades es que es de codi obert i disponible de forma gratuïta, be realment aquest no es el seugran avantatge. El seu gran avantatge es la capacitat de gestió de bases de dades grans i el processos espacials que es poden fer amb aquestes. Per a que ens entenguem, el temps de resposta es molt mesràpida que qualsevol GIS d’escriptori quan treballem amb capes amb moltes dades. Es a dir quan un GIS d’escriptori se’ns queda curt postGIS ens pot ajudar a realitzar tasques i funcions que nopodríem fer amb el GIS d’escriptori o be ens resultarien terriblement lentes. Açò es degut a que els gestors de bases de dades treballen d’una forma més eficient. No obstant cal dir que postGIS no ve aeliminar el GIS d’escriptori sino que els complementa. Per a traure tot el rendiment a postGIS cal saber el llenguatge SQL, el principiants no cal que s’esglaien, hi ha molta ajuda, tant de Postgres comde postGIS. A internet es poden trobar diversos manuals tant en castellá com en anglés.

Els usuaris de GIS poden donar el salt a postGIS be perquè necessiten funcionalitats que no estan disponiblesen el GIS d’escriptori o be perquè necessiten gestionar les seus dades espacials d’una forma eficient on postGIS pot ser el magatzem perfecte per a les bases de dades espacials. Fins a la versió 2.0no es podien emmagatzemar dades raster en postGIS, tan sols es podien emmagatzemar dades vectorials. Amb la versió 2.0 ja es possible emmagatzemar dades raster. La versió 2.0 doncs ens proporciona unaeina completa per a emmagatzemar totes les nostres dades GIS i alfanumèriques.

Recordem doncs que PostGIS es una base de dades amb capacitat geogràfica basada en Postgres. Així doncs caldràinstal·lar primer postgres en la nostra màquina i tot seguit postGIS (hi ha instal·lador tant per a Windows com Linux). Abans de dicar-nos a treballar caldrà assegurar-nos de que hem creat un usuari amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GvSIG
  • qgis
  • QGIS
  • Gvsig
  • GVSig
  • Gvsig
  • Postgres
  • Postgrados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS