Practica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (298 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
ACTIVITATS: NOTÍCIA SOBRE L’OTAN

Preguntes:
1.Què és la OTAN? L'Organització del Tractat de l' Atlàntic Nord, OTAN és una organització internacional establerta en 1949 amb l'objectiu de col·laborar en la defensa en els camps polític, econòmic i militar. Va néixer arran d' un acord denominat Tractat de l'Atlàntic Nord que va ser signat a Washington l’any1949 Fou dissenyat per a ser una garantia de seguretat dels estats d' Europa Occidental davant la Unió Soviètica i els seus aliats.

2. Quins aspectes històrics es refereix Sikorskide l’època soviètica? Sikorski es refereix a l’època de la guerra freda, en que Rússia els van convertir en països comunistes.
3. A que tenen por els països de l’est? El països del’est afirmen que els països de l’oest no entenem perquè ells tenen por a l’entrada de Rússia a l’OTAN, ja que ells quan estava l’URSS van patir dictadures comunistes molt dures iper això tenen por de tornar a viure aquesta experiència.
4. Llistat dels països de l’OTAN segons els colors del mapa.
-Països de l’Otan:Espanya,Portugal,França,Luxemburg,Bèlgica,Holanda, Regne Unit,Islàndia,Canadà,Estats Units,Itàlia,Dinamarca,Alemanya, Noruega,Turquía i Grècia.
-Països de l’antiga influència soviètica que han ingressat a l’OTAN:
Polònia,República Txeca i Hongria a l’any 1999. Romania,Bulgària,Eslovàquia,Lituània,Letònia,Estònia i Eslovènia l’any 2004.
-Candidats a entrar a l’OTAN: Macedònia.-Repúbliques soviètiques que volen entrar a l’OTAN: Geòrgia i Ucraïna.

5.Valoració de l’article i opinió personal.
Jo crec que es normal que aquests països tinguin por de Rússia després detot el que han patit durant la guerra freda i l’instauració del comunisme fins fa poc, ells el que volen es sentir-se protegits en cas de que Rússia vulgui tornar a fer el mateix.
tracking img