Pregunta clau tema 7

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (460 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. LLegeix atentament els documents i fes un informe sobre el falsejament electoral durant la restauració. Tingues en compte:
* La imposició del candidat: l’encasellat
* En què consistía elcaciquisme, qui eren els cacics i quina influencia tenien en els procesos electorals.
Podríem dir que el període de la restauració va ser un període d’estabilitat, un període amb molt menys problemessocials que abans que s’instaurés la restauració. Segons les opinions de la gent, aquest període havia estat un període en el qual es va fomentar en especial la convivència entre les persones i elrespecte entre aquestes, especialment en l’àmbit de llibertats. Aquest període de creixement de la Restauració també va ser considerat un període d’estabilitat institucional. Segons el poble i algunshistoriadors, qualifiquen el regim polític establert durant aquest període com un règim polític fictici, en el que el govern al càrrec del país era considerat un pacte entre els diferents partits que hihavia, per governar segons quina fos la situació en aquell moment. El govern de Cánovas d’aquell moment va ser acusat de frau electoral i caciquisme. El seu govern es va constituir a més a més sobretres pilars escassament democràtics; una constitució que limitava el poder de la sobirania, i creava un Estat que no es podia abolir, un sistema polític amb només dos partits dinàstics (es perseguía amés a més a l’oposició) i el tercer pilar, es caracteritzava per un poder governamental assegurat mitjançant el frau electoral i el caciquisme.
Per obtenir el poder, s’havien de realitzar quatrepassos:
1) En primer lloc, el rei nomenava un nou cap de govern i li donava el poder per així poder abolir les corts i convocar unes noves eleccions.
2) Un cop convocades eleccions, aquestes esmanipulaven i s’enviava el nombre d’escons a cada lloc, juntament amb una llista que era enviada als governadors o bé als cacics.
3) Un cop informats i amb poder d’aquesta llista, els governadors...
tracking img