PREGUNTAS FRECUENTES APARATO RESPIRATORIO

Páginas: 5 (1050 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
PREGUNTES PRÀCTIQUES – TREBALL DE CLASSE

Què es la pneumònia?
És un trastorn inflamatori del pulmó degut a una gran varietat de causes com bacteris, fongs, virus, paràsits o inclús d’ una causa desconeguda. Els seus efectes són, entre d’ altres, una tos greu, dolor de la caixa toràcica, febre i dificultat al respirar.

Què es la bronquitis?
És una inflamació dels bronquis en els pulmons.Dona pas a una tos contínua.

Què es la grip?
És una infecció respiratòria causada pels virus. Els seus símptomes són: mal de cap, calfreds, tos, febre i dolor del cos. Produeix també mal a la gola.

Què es la tuberculosis?
És una infecció bacteriana per un germen anomenat microbacteryum. Sol atacar als pulmons, però també ataca a altres parts. Els seus símptomes són la tos forta (amb unadurada d’ unes 3 setmanes), reduir el pes corporal, escopir sang pel nas i sol debilitar els músculs. Les persones que el pateixen es perquè tenen un sistema immunològic molt dèbil.

Quan té asma una persona?
Es creu que es degut a un factor hereditari o mediambiental. L’ asma redueix la capacitat respiratòria d’ una persona dificultant-ne l’ exercici físic.

Què diferència hi ha entre respirarper la boca o per el nas?
A diferència de si agafem l’ aire per la boca, l’ aire que inspirem pel nas es calenta, de manera que entri al cos amb una temperatura determinada. Això es deu a les mucositats.

Quina és la importància dels músculs intercostals?
Els pulmons, com d’ altres òrgans, no poden funcionar sense un aportació d’ energia externa, com és en aquest cas el diafragma o elsmúsculs intercostals. Aquests, són situats entre costella i costella, de formes laminars. Són imprescindibles per a la respiració, ja que intervenen en el procés d’ inspiració i expiració.

Podem viure amb un pulmó?
Sí, però es redueix en un 100% la capacitat respiratòria, que passa a ser dèbil i poc eficaç. En el cas de que algú se’n veiés afectat, no podria dur a terme activitat física.

A què esdeu el sanglot?
A un moviment brusc del diafragma, provocat per una descompensació que sol passar-se amb un glop d’ aigua.

Si quan som petits tenim asma, la tindrem sempre?
Si quan ets nadó pateixes asma, la malaltia pot prolongar-se fins als 8 anys. A partir d’ aquesta edat, si patim asma de manera natural pot allargar-se el període molt més.
Quin és el pulmó més efectiudel món animal?
El dels ocells, que són capaços de suportar grans pressions gràcies a bosses d’ aire que tenen a dins, el que els facilita sobrevolar a grans altures sense perdre capacitat respiratòria.

Quines malalties vinculades amb la respiració són hereditàries?
Malaltia bascular cerebral, asma, fibrosis quística, càncer de pulmó en cèl·lules petites i els síndrome de Zellweger.

On estroba l’ hemoglobina? Quina funció té? Quines substàncies la caracteritzen?
Es troba als glòbuls vermells dels vertebrats i en alguns casos, d’ alguns invertebrats. L’ hemoglobina transporta oxigen des de els pulmons o bronquis fins a la resta del cos, on allibera l’ oxigen per a que les cèl·lules el consumeixin. L’ hemoglobina és la proteïna que conté oxigen i ferro, d’ aquí el característicgust de la sang.

Què és l’ oxihemoglobina? Quan es forma?
L’ oxihemoglobina es forma durant la respiració quan l’ oxigen es lliga al component HEMO de l’ hemoglobina. Aquest procés es duu a terme als capil·lars pulmonars.

Quina funció tenen els alvèols?
Els alvèols són organismes microscòpics situats als extrems de petitíssimes ramificacions dels bronquíols. En els alvèols es porta a terme l’intercanvi de gasos, és a dir, el moment en que l’ aire impur entra i n’ es aprofitat l’ oxigen i retornat el CO2 al medi.

Què son els macròfags i els fagòcits?
Són els encarregats de netejar els pulmons contra substàncies i partícules infecciones. Aquests microorganismes se situen en els alvèols pulmonars.

Què es la respiració cutània?
Com en el cas dels mol·luscs, la respiració...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas aparato circulatorio, respiratorio y excretor
  • Afecciones Mas Frecuentes Al Aparato Respiratorio Por Desnutrici N
  • Preguntas sobre Aparato Respiratorio
  • preguntas frecuentes
  • Preguntas frecuentes
  • Preguntas Frecuentes
  • PREGUNTAS FRECUENTES
  • preguntas frecuentes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS