Primeres Civilitzacions

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2012
PRIMERES CIVILITZACIONS: ELS PERSES

Descripció geográfica:
Els territoris de l’imperi persa van anar canviant al llarg dels anys segons la dinsatia dominant, però la seva màxima extensió vaarribar amb la primera dinastia, la dinastia Aquemènida, des de el riu Indus al l’est fins al Mar Mediterrani a l’oest i des del Mar Aràbig i Golf Pèrsic al sud fins al Mar Negre, el Mar Caspi i el Mard’Aral al nord.
Estava situat, per tant, als territoris dels actuals Paquistan, Afganistan, Iran, Iraq, Turkmenistan, Uzbekistan, Geòrgia, Armènia, Turquia, Egipte, Síria, Líban, Israel i Xipre.Estrictament els perses vivien al territory de l’actual Iran.
Els imperis de l’antigua Persia cuparen doncs els altiplans que s’extenen entre les valls del riu Indus i Tigris.
MAPA

Les principalsciutats de l’imperi Aquemènida foren Persèpolis, la capital, i altres ciutats com Sardes, Efes, Milet, Sidó, Tir, Damasc, Menfis, Babilònia, Ecbatana, Bactra i Maracanda.

Persèpolis va substituir laprimera capital de l’Imperi Aquemènida , Pasargada com a apital cerimonial on es celebraven les festes de cap d’any. Estava construida en una regió remota i muntanyosa, que feien d’ella una residènciareial visitada principalment a la primavera.
Les capitals administratives van ser Susa, Ecbatana i Babilònia.

2. Economia: què feien i de què vivien?

Els primers habitants de l’altiplà d’Iran esdedicaven a la ramaderia de pastura i a l’agricultutra amb el conreu de cereals, fruites i hortalisses. La regió també era rica en minerals i metalls (ferro, coure, plata…), cosa que els vaperpetre fabricar eines de metall per millorar la producción agrícola i eines per la guerra.

També tenien un comerç ampli, que gràcies a la creació de la seva moneda d’or, el Daric va estimular el comerçinterior i exterior.

Con la formacion del imperio, el comercio paso a ser una actividad importante, dando origen a una grupo de ricos comerciantes. Por la region irani pasaban rutas de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Civilitzacions europees antigues
  • Les Civilitzacions Extraeuropees Al Segle Xv
  • Civilitzacions afroasiàtiques antigues
  • Primero Lo Primero
  • Primero
  • Primero
  • primero
  • Primero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS