Principales dioses egipcios

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (546 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. MITOLOGIA EGÍPCIA

1. Déus egipcis
Amón: creador suprem, identificat amb el déu Ra. Se’l sol representar amb cos d’home y cap de Xai.
Anubis: Déu dels morts i del embalsament. Se’l representacom un home amb el cap de gos, o com un gos estirat al costat d’una tomba o als peus de Isis.
Bastet: Deessa de l’amor i la fertilitat, germana de Ra. Se la representa com una dona amb cap de gat ofelí.
Hathor: Deessa del cel i la fertilitat. Era filla de Ra i muller de Horus. Se la representa com una dona amb cap de vaca i un disc solar.
Horus: Déu del cel. Era fill de Osiris i de Isis imarit de Hator. Era representat com un falcó o com un home amb cap de falcó.
Imhotep: mortal considerat fill de Ptah. Era el protector dels escrivans i de la medicina. Se’l representava com un sacerdotamb el cap rasurat i amb un papir sobre els seus genolls.
Isis: Deessa mare de Egipte, també de la màgia i de la fertilitat. Muller i germana de Osiris i mare de Horus. Se la representa com una donaasseguda en un tron amb el disc solar al cap, o de peu amb banyes de vaca en el cap. També pot sortir amamantant a un nen petit, que es Horus.
Maat: Deessa de les lleis, de la veritat i la justícia.Es germana de Ra i muller de Thot. Se la representa com una dona amb una ploma de Estruç a la mà, aquesta ploma era utilitzada por Osiris com mesura per pesar l’ànima dels difunts.
Mut: Reina de totsels déus i mare de totes les coses creades, muller de Amón. Se la representa com una dona amb cap de volto i el seu nom escrit en un ideograma.
Nut: Deessa del cel, entesa com volta celest. Se larepresentava com una dona despullada i enorme, i la seva esquena arquejada cobreix la terra.
Osiris: Déu de la mort, marit de Isis i pare de Horus. Se’l representa com un home amb barba i el cosembolicat en venes com si fos una mòmia. A més a més, porta la corona del Alt Egipte i en les seves mans els símbols del poder: el 3 i el fuet.
Ptah: Déu creador primigeni, protector dels artesans i de...
tracking img