Procesos

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (266 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
El Centre d'educació Infantil i Primària (CEIP) "La Bassa", té un equip docent preocupat per millorar la pròpia pràctica educativa. A l'inici del curs, els coordinadorsdels diferents cicles de l'escola van acordar posar en marxa un seminari intern adreçat a tot l'equip de mestres. L'equip directiu en va presentar un Projected'Innovació al Departament d'Ensenyament en el que demanaven un assessor/a i els va ser aprovat.
L'Àngel, és l'assessor assignat per Ensenyament, ajudarà l'equip de mestres aconcretar el tema i el procediment per a desenvolupar-lo. Mestres i assessor acorden abordar el tema sobre "com ensenyem". Partiran, de l'observació d'una aula com amitjà per a desenvolupar la tasca. L'Àngel els explica que, l'observació, és un instrument molt útil quan l'objectiu és comprendre i tractar d'optimitzar processosd'ensenyament i aprenentatge escolars.
Conjuntament, prenen la decisió d'enregistrar una pràctica d'un mestre de l'escola. En Quim, mestre de sisè de Primària i tutor del grup,s'ofereix voluntari per aquest enregistrament. En Quim dóna molta importància al fet de que els alumnes aprenguin a controlar/regular el seu propi procés d'aprenentatge:fomenta per exemple, l'ús de l'agenda, que els alumnes es planifiquin l'estudi abans d'un examen, que prenguin consciència del que saben i el que no... A proposta del'Àngel, acorden registrar una classe de matemàtiques en la que s'ajuda els alumnes a preparar una prova sobre múltiples i divisors. A l'aula hi ha 17 alumnes. El tema demúltiples i divisors té lloc durant el primer semestre del curs. Abans de la sessió que enregistraran, en Quim, haurà treballat els conceptes principals del tema.
tracking img