Procter & gamble

Páginas: 5 (1066 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
Procter & Gamble

P & G fabrica onze marques de detergents per a roba ( Tide, Cheer, Bold, Gain, Era, Dash, Oxydol, Solo, Dreft, Ivory Snow y Ariel ) També ven vuit marques de sabó per a mans ( Zest, Coast, Ivory, Safeguard, Camay, Oil of Olay, Kirk’s i Lava ); sis de shampoo ( Prell, H&S, Ivory, Pert, Pantene i Vidal Sassoon ); quatre de cadascún dels següents productes: detergents líquids pera rentar plats ( Joy, Ivory, Dawn i Liquid Cascade); dentifricis ( Crest, Gleam, Complete i Denquel) i café ( Folger’s, High Point, Butternut i Maryland Club); tres netejadors per terres (Spic&Span,Top Job i Mr.Clean) i paper higiènic ( Carmín, Banner i Summit ) i dos desodorants ( Secret i Sure ), oli per a cuinar (Crisco i Puritan), suavitzants per teles (Downy i Bouncé) i bolquers (Pampers iLuvs). A més, moltes altres marques s’ofereixen en diferents tamanys i fòrmules ( per exemple es pot comprar paquets petits o grans de Tide en pols o líquid, en qualsevol de les tres formes: regular, sense aroma o amb blanquejador ).

Aquestes marques de P&G competeixen amb altres marques en els lineals dels mateixos supermercats. ¿Per què P&G introdueix vàries marques en una mateixa categoría,en comptes de concentrar els seus recursos en una sola? La resposta està en el fet de que les persones valoren de forma diferent els beneficis oferts per cada producte.

Considerem per exemple els detergents. Hi ha qui es fixa de forma especial en que el detergent li deixi la roba neta; altres es fixen en altres característiques dels detergents com la economia, el poder blanquejador, elsuavitzant, l’olor fresc, que sigui fort o suau, i que produeixi més o menys escuma. Tots volem trobar en el nostre detergent alguns cosa d’aquests beneficis, però potser tenim diferents prioritats per cadascún d’ells. Per algunes persones, la neteja i el poder blanquejador són el més important, per altres és el suavitzant, i d’altres busquen un detergent amb aroma fresc. Per tant existeixen grups osegments, i cada segement busca una combinació especial de beneficis.

P&G ha identificat, com a mínim, set segments importants de detergents per a roba, junt a nombrosos subsegments, i ha desenvolupat una marca diferent disenyada per satisfer les necessitats especials de cadascún d’ells. Les marques de detergents de P&G estan posicionades per diferents “targets”:

TIDE és “tan poderós que netejafins i tot la fibra”. És el detergent familiar per tot tipus d’ús i per rentats difícils. “Tide entra, la brutícia despareix”. Tide amb blanquejador és “tan poderós que fins i tot blanqueja la fibra”

CHEER amb protecció pels colors proporciona “un rentat excel.lent i protegeix els colors. Perque la roba de la seva família llueixi neta, amb colors brillants i com nova” Cheer també estàespecialment formulada per ser utilitzada amb aigua calenta, tèbia o freda. És “Cheer per totes les temperaturas” Cheer Free ha estat sotmès “ a proves dermatològiques(…) i no conté ni perfums ni productes irritants”

BOLD és el detergent amb suavitzant pels teixits. “Neteja, suavitza i controla l’electricitat estàtica” Bold Liquid afegeix “l’aroma fresc del suavitzant per a teixits”

GAIN, queoriginalment era el detergent amb “enzims” per P&G, va ser rellançat com el detergent que li proporciona roba neta amb aroma fresc, “tant agradable com els raigs del sol”

ERA “conté solucions per les taques” ”elimina les taques difícils i desenvolupa una feina excel.lent amb tota la roba que voste neteja”

DASH és el producte de valor de P&G “Ataca la brutícia difícil de treure” però a més “Dash ho faper un preu molt més baix”

OXYDOL conté blanquejador. “Fa que la seva roba blanca es vegi realment blanca i la seva roba de color realment brillant. De manera que no busqui un blanquejador, emporti’s una caixa d’Oxydol!“

SOLO conté detergent i suavitzant de teixits en forma líquida. Està orientat bàsicament al mercat del nordest dels Estats Units, un mercat important pels detergents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • procter y gamble
  • Procter & Gamble
  • Procter & gamble
  • procter gamble
  • Procter & Gamble
  • procter y gambler
  • Procter & gamble
  • Procter & Gamble

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS