Programacion Biologia y Geologia

Páginas: 14 (3430 palabras) Publicado: 19 de julio de 2011
ÍNDICE
PROGRAMACIÓN
1. Introducción……………………………………………………………………
2. Justificación……………………………………………………………………
3. Objetivos
3.1) Objetivos generales de la etapa ESO……………………………………
4. Contenidos
4.1) Contenidos del currículum del área para la signatura de Biología y Geología de 3º curso de ESO…………………………………………………………
4.2) Secuenciación y distribución de los contenidos en unidadesdidácticas.
5. Metodología……………………………………………………………………….
5.1) Principios didácticos del área de Ciencias de la Naturaleza…………
5.2) Actividades y estrategias para el desarrollo de los contenidos………
5.3) Actividades para la adquisición de competencias básicas……………
5.4) Agrupamiento del alumnado y recursos………………………………
6. Evaluación……………………………………………………………………
6.1) Criterios deevaluación……………………………………………………
6.2) Procedimientos e instrumentos para la evaluación del alumnado……
6.3) Criterios de calificación…………………………………………………
7. Atención a la diversidad…………………………………………………………
8. Temas transversales……………………………………………………………
9. Secuenciación y temporalización………………………………………………
10. Desarrollo de las unidades didácticas………………………………………

1. INTRODUCCIÓ
Laprogramació, que forma part de la funció docent, és un proces pel qual es planifica el treball que els docents han de desenvolupar amb els alumnes al llarg del curs i que donara com a resultat un conjunt ordenat i seqüenciat de unitats didàctiques. Correspon per tant al tercer nivell de concreció curricular, després del disseny curricular de base (prescrit per la administració educativa) i del proyectecurricular de centre (que es plasma en els proyectes curriculars d´etapa).
Contextualizació
Tal i com s´ha assenyalat anteriorment, aquesta programació haurà de contextualiçar-se en funció del Diseny Curricular de Base i el Proyecte Curricular d´Etapa, mantenint coherència amb ells.
D´aquesta manera s´adequarian els objectius, la distribució i el desenvolupament dels continguts, elsprincipis metodològics, els criteris sobre el procés d´avaluació i la selecció dels materials curriculars de la assignatura de Biologia i Geologia de 3º d´E.S.O. al context socieconòmic, lingüístic i cultural del centre i a les característiques de l´alumnat.
Es tindra en compte que els alumnes d´aquesta etapa (2º cicle de la E.S.O), que presenten edats d´entre 14 i 16 anys, experimenten una seriede canvis biològics, psicològics i socials que senyalen el trànsit cap a la vida adulta.
2. JUSTIFICACIÓ
L´esforç i curiositat de la Humanitat al llarg de la història per comprendre i dominar els fenòmens naturals quotidians així com el coneixement de les característiques, possibilitats i limitacions del nostre cos, han contribuit al gran desenvolupament de les Ciències de la Naturalesa ia les múltiples aplicacions en la nostra societat.
Per això, les Ciències de la Naturalesa (que engloba aspectes biològics, geològics, ecològics etc.) apareixen com matèries fonamentals de la cultura del nostre temps que contribueixen a la formació dels ciutadans. Es per tant necessària una educació que integre la cultura humanística i la científica.
La ciència és una actividadconstructiva, un procés continu que evoluciona amb el temps, que no ha de restringir-se únicament a un bloc de coneixements sobre el medi natural (“el saber”), sinó que també s´inclueixen els processos pels quals aquestos blocs teòrics es generen i canvien amb el temps.
Aquestes característiques de la ciència són les que hem de tractar que arriben els alumnes, i hem de tenir-les en compte en lametodología. D´aquesta manera, s´aplicara una teoria constructivista de l´aprenentatge, amb la inclusió de continguts relatius a procediments i a actituds que han d´aparèixer dins del marc teòric que s´estudia i no activitats complementàries.
Per tant l´àrea de Ciències de la Naturalesa contribueix de manera decisiva al desenvolupament i adquisició de capacitats que s´assenyalen en els objectius...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BIOLOGÍA Y GEOLOGÍA
  • Biología Geologia
  • Biología Geología
  • biologia y geologia
  • Biologia Y Geologia
  • Programación de biologia
  • Informe Geologia (Biologia Vigo)
  • Temario biología geología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS