Programación didáctica

Páginas: 22 (5296 palabras) Publicado: 2 de enero de 2012
ECONOMIA DE L’EMPRESA

1. Introducció

L’objecte d’estudi d’esta matèria el constituïx l’empresa com a realitat fonamental de l’estructura socioeconòmica contemporània, incloent en este estudi tant l’anàlisi del seu interior, com a sistema organitzat i amb funcions i objectius establits, com el de les seues relacions amb l’entorn en què projecta la seua influència i del que rep continúesexigències d’actualització i adaptació.

La problemàtica de l’empresa en els nostres dies és molt àmplia i no exclusivament econòmica. Com a institució desenrotlla la seua activitat dins d’un orde social i jurídic del qual participa en les seues normes, valors i relacions de poder; la progressiva complexitat tecnològica en l’empresa es correspon amb importants canvis en la seua organització i enles noves formes de gestió de la informació; la formació professional i cultural del factor humà és cada vegada major i es reflectix en canvis de valors, actituds i necessitats psicològiques i socials, que es traduïxen en majors demandes de participació i satisfacció en el treball; la legislació reflectix cada vegada més la consciència que l’ús que es faça dels recursos naturals escassos, així comels costos que es generen sobre el medi ambient han de ser regulats i controlats.

En este sentit, la matèria específica d’Economia de l’Empresa ha de contribuir a la formació dels estudiants en un camp especialitzat del saber, amb un enfocament multidisciplinari i reunint organitzadament continguts que corresponen a economia de l’empresa, teoria de l’organització,
càlcul financer, teoria dela informació i el seu tractament i comptabilitat.

Com a matèria específica de modalitat ha de contribuir a la formació general, al mateix temps que ha d’orientar l’elecció d’estudis posteriors de l’àmbit universitari i de la formació professional específica.

A més, l’estudi de l’economia de l’empresa i de la comptabilitat ha d’emmarcar-se en els fins propis d’esta etapa i, com a formacióprofessional de base, contribuir a la formació integral de les persones, sense pretendre ocupar el camp de la formació professional específica, organitzada en cicles formatius propis i amb funcions i objectius ben definits.

Els continguts d’Economia de l’Empresa s’estructuren en tres apartats. D’una banda, estan aquells de naturalesa econòmica i normativa més relacionats amb l’empresa en laseua accepció més freqüent, és a dir, com a organització les funcions de la qual són les de produir i comercialitzar idees, béns o servicis, i la finalitat de les quals és l’obtenció de beneficis. Este ha de ser el referent disciplinar central a què estiguen referits els altres nuclis. Es considera necessari l’estudi de la comptabilitat amb un nivell de desenrotllament suficient perquè elsestudiants puguen llegir i interpretar balanços i comptes anuals.

Un segon apartat de continguts inclou un conjunt de principis teòrics i pràctics i una sèrie de procediments i actituds que, sent vàlids per a les organitzacions empresarials, són també aplicables a qualsevol tipus d’organitzacions. Una empresa, en este sentit ampli, és tot grup o associació que s’organitza a fi d’emprendre quelcom i ambaixò obtindre determinats fins. Des d’este punt de vista, una empresa pot ser una institució, una entitat financera, un centre cultural, un grup polític o sindical, un centre d’investigació, una dependència de l’Administració pública, etc. Els continguts que es recullen en este apartat, fonamentalment procedimentals, es referixen al funcionament de les organitzacions, de les persones i els grupsen les organitzacions, a com es relacionen i es comuniquen entre si les persones i les organitzacions, als sistemes de registre i de tractament de la informació, a les tècniques aplicades, etc., referits preferentment a l’empresa com a organització tipus.

Un tercer apartat es justifica per la necessitat d’atendre demandes relacionades amb les noves formes de transició a la vida activa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PROGRAMACION DIDACTICA
  • Programacion didactica
  • programacion didactica
  • Actividades Programación didactica UMA
  • Concepto De Currículo Y Programación Didáctica
  • Programación didáctica ofertas gastronómicas
  • Programacion De Unidad Didactica
  • Programacion I Material Didactico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS