PROJECTE AJUNTAMENT

Páginas: 8 (1795 palabras) Publicado: 12 de septiembre de 2015

CASAL ESTIU 2015














PROJECTE PEDAGÒGIC
Centre d’interès:
El casal d’estiu el durem a terme seguint un centre d’interès, on a partir d’aquest s’aniran enllaçant totes les activitats. Aquest any gaudirem fent “La volta al món de les cultures”.

Iniciarem el casal fent una gimcana on els nens i nenes aniran trobant pistes per descobrir tot el que es necessita per fer un gran viatge.Les pistes ens portaran a conèixer a en Jou-Jones i ell serà qui ens guiarà cada setmana en la nostra aventura.

La primera setmana serà per preparar-nos i estar apunt per qualsevol entrebanc que sorgeixi durant el viatge, així com per saber com és el món a través d’un mapa, com ens podem orientar I per saber com arribarem a cadascun dels nostres destins.

El primer destí arribarà a la segonasetmana on coneixerem l’Àfrica. Parlarem amb gent africana i ens posarem en la seva pell fent unes magnífiques màscares típiques de les tribus. No podrem marxar de l’africa sense conèixer la fauna, els animals que hi viuen i el ritme de la música africana.

De l’Àfrica arribarem a l’Àsia la tercera setmana per la península Aràbiga, on coneixerem la cultura musulmana, aprofitarem per saber comvesteixen i aprofitarem per aprendre a jugar als jocs tradicionals de la zona. Seguirem viatjant cap a l’est fent una parada a l’Índia i el Nepal. Aquí veurem les muntanyes més altes del planeta i com i de què viuen els habitants. Finalment arribarem a la Xina! Ens fixarem en tot el que veiem per fer un mural gegant de la cultura oriental.

Per continuar el nostre viatge, la quarta setmana travessareml’oceà Pacífic per arribar a Amèrica del Sud! Allà pujarem a la serralada dels Andes treballant molt en equip per endinsar-los en la cultura Inca. Tot seguit pujarem cap a l’Amèrica central per conèixer les cultures Mayes i Azteques, on ens endurem un record de les figures típiques.

La cinquena setmana travessarem l’oceà Atlàntic per arribar a Europa. Aquest continent el veurem de sud a nord perconèixer com i on van viure els Grecs, els Romans i els temibles Víkings.
Finalment, la última setmana tornarem a casa, a Catalunya! Passarem la setmana tornant als nostres orígens, jugant i fent danses tradicionals, ens convertirem en els millors cuiners del món i marxarem d’excursió per estar més a prop del nostre hàbitat natural.

Objectius pedagògics i d’aprenentatge:
Objectius generals:
Elsobjectius generals que ens hem proposat per als nens i nenes, tenen a veure tant amb el seu desenvolupament com amb el gaudir del temps lliure i les vacances

Gaudir de les vacances d'estiu.
Educar la tolerància i fomentar l’acceptació dels altres.
Aconseguir la convivència entre nens de diferents edats motivant així la cooperació entre tots els grups.
Crear un ambient lúdic i distès intentant nofomentar relacions competitives.
Tenir contacte amb la terra i l’aigua.
Escoltar atentament les explicacions dels monitors i participar amb la seva opinió i les seves pròpies idees.
Adquirir iniciativa en activitats i jocs, i fer-ne partícips als altres.
Estimació, respecte i interès pels elements del marc social, natural i cultural que ens envolta.
Gaudir al màxim de les activitats proposades pelcasal.
Intentar crear col·laboració i relació entre monitors i les companyes i els companys.
Esforç per vèncer les dificultats superables.
Activar la creativitat verbal, l'autoestima i la seguretat personal a través dels diferents jocs, endevinalles, cançons, danses ...proposats en el casal.
Potenciar les habilitats artístiques, experimentant i fent treballs manuals

En cada activitat resideix unobjectiu concret i específic per treballar, sense oblidar-nos que ho fan divertint-se i gaudint.
Es tindrà una atenció especialitzada a aquells nens i nenes amb dificultats educatives especials, adaptant les circumstàncies al cas necessari i dintre de les possibilitats


Objectius específics:
Els nens i nenes d’entre 3 a 14 anys, entenem que no els podem englobar a tot el conjunt com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ajuntament de palafrugell
  • Ajuntament fotovoltaic
  • Project
  • project
  • Project
  • project
  • projecto
  • projecto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS