Projecte intergeneracinal

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 32 (7788 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 21 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
FENT CAMÍ

Marta Calle CFGS: Educació Infantil
Laura Gazo
Patrícia González Curs: 2010-2011
Rita Lacueva
Sònia Vázquez Tutora: Montse López

ÍNDEX

DADES IDENTIFICATIVES

DADES DESCRPTIVES
1. DESCRIPCIÓ GENERAL
2. JUSTIFICACIÓ
3. DESTINATARIS
4. UBICACIÓ
5. OBJECTIUS GENERALS6. TEMÀTIQUES SUSCEPTIBLES DE CONVERTIR-SE EN PROGRAMES
7. METODOLOGIA
8. TEMPORALITZACIÓ
9. ORGANITZACIÓ INTERNA DEL PROJECTE
Organització de recursos espacials
Organització de recursos materials
Organització de recursos humans
Estimació de costos i fonts de finançament
10. AVALUACIÓ
( en el projecte no hi ha d’haver index)
En pla cursi, heu pensat posar un encapçalamentque acompanyi les petjades en cadasquna de les pàgines del projecte???
1- DADES INDENTIFICATIVES

L’educació es concep com un procés d’ensenyament-aprenentatge que es desenvolupa al llarg de tota la vida, és fàcil veure el paral·lelisme entre aquesta idea i el fet de viatjar. Fer un viatge implica recórrer i construir un camí en el qual cada persona troba experiències i les recull,desant-les en una motxilla. D’altra banda qualsevol viatge és més enriquidor si es pot compartir amb els altres; d’aquí neix el projecte intergeneracional Fent camí. Rep aquest nom ja què creiem que, durant aquest viatge, és important que les persones es trobin i comparteixin el camí independenmentindependentment de la seva edat.
D’altra banda les petjades del logotip del nostre projectesimbolitzen aquest camí conjunt. Les petjades són l’empremta que deixen les vivències i les experiències que es van recollint al llarg del viatge.
Aquest projecte s’adreça als infants dels grups de 2-3 anys de la llar d’infants Donald i als seus avis i àvies. És una proposta que s’ubica a les instal·lacions de la mateixa llar i que es temporitzatemporalitza en tres cursos consecutius amb els grupsde 2-3 anys de cada curs.
El projecte Fent camí l’elaborem cinc estudiants de Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil com a consolidació de dos anys d’estudis.
2- DADES DESCRIPTIVES

2.1 DESCRIPCIÓ GENERAL

Fent camí és un projecte socioeducatiu que es durà a terme en l’àmbit formal a la llar d’infants Donald. Es tracta d’una proposta intergeneracional que tindrà unadurada de tres cursos consecutius on participaran els infants de les aules 2-3 anys i els seus avis i àvies.
És una proposta de continuïtat que pretén incidir en la millora de la cohesió social i l’adquisició de valors humanitzadors, prenent com a punt de partida les capacitats mantingudes de les persones grans i les capacitats en desenvolupament dels infants.
Amb aquest projectevolem donar la possibilitat que els usuaris vivenciïn l’experiència de compartir aprenentatges, projectes i valors, així com de construir un espai comú de convivència, obrint aquestes experiències a l’entorn físic i social de l’escola comptant amb la col·laboració de les famílies.
Aquest projecte s’estructura en dues temàtiques, formades per diferents unitats de programació, una basada enl’acompanyament i l’altra en la realització de projectes comuns.
2.2 JUSTIFICACIÓ

Actualment, ens trobem en una societat canviant en què l’individualisme és el principal protagonista de l’organització social. La nostra societat ofereix multitutmultitud de recursos per tal de satisfer les necessitats dels ciutadans. Aquests serveis s’adrecen a col·lectius molt específics, sobretot a nivellgeneracional, diluïntdiluint la importància de les relacions interpersonals entre els individus de diferents edats.
Reprenent les idees esmentades en el marc teòric del projecte, defensem la necessitat de promoure projectes intergeneracionals. Per tal de fomentar la creació d’un teixit social sòlid basat en les relacions personals al llarg de tota la vida, apostem per potenciar aquestes relacions des...
tracking img