PROMOTORS DE RESILIÈNCIA INFANTIL EN CONTEXT BÈL•LIC

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015




PROMOTORS DE RESILIÈNCIA INFANTIL EN CONTEXT BÈL·LIC








Introducció i objectius
És difícil estudiar nens en context de guerra, ja que hi ha qüestionsètiques que no es poden passar per alt, i normalment les regions afectades no tenen la ni la tecnologia ni la capacitat econòmica per analitzar la situació psicològicament . Així i tot hi ha molt d’interèsen aquest camp, i cada vegada n’ hi ha més bibliografia disponible.
És un tema molt extens, per la qual cosa he decidit centrar el meu treball en un aspecte en concret: la resiliència.
Així doncs,l’ objectiu d’aquest treball és endinsar-nos en el significat de “resiliència” i explicar els principals promotors descoberts fins avui d’aquesta capacitat. Finalment, finalitzar amb el concepteefecte cascada”, un punt de mira dels estudis actuals com a també possible promotor de la capacitat de resistència.

Definició del concepte
Resiliència: capacitat de sobreposar-se i sortir il·lèspsicològicament i emocionalment d’una situació difícil.

Principals promotors de la capacitat
Fins fa poc es creia que ser “resilient” era només a causa de factors innats en la persona. Per aquestmotiu, només s’investigaven les característiques del subjecte en qüestió. Actualment però, se sap que hi ha d’altres factors que també hi tenen un paper crucial.
Segons el model de "desenvolupament de laresiliència" Luthar et al. (2000), hi ha tres grans grups de factors que es relacionen amb la capacitat de ser “immune”: atributs de l’infant, atributs de la seva família, i característiques del'entorn social més ampli.

Atributs de l’infant
S’han evidenciat unes característiques comunes en la majoria de nens que han mostrat resiliència durant i després d’haver passat per una guerra. Tenir unalt QI, mostrar un bon control intern, i disposar de bones habilitats per afrontar amplis ventalls de situacions, són les qualitats que Fergusson & Horwood (2003; Masten & Powell, 2003) trobaren al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maltrato Infantíl y Resiliencia
  • Resiliencia Y Desarrollo Infantil
  • Practicas En Contextos Infantiles
  • Influencia de los contextos en el desarrollo infantil
  • Lic. Pedaggia Infantil
  • lic pedagogia infantil
  • lic pedagogía infantil
  • Lic. Educación Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS