Prueba

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
Introducció

Tal com s’ha demanat, el present treball, és el resum dels dos primers capítols del llibre de el humanista polac Wladyslaw Tatarkiewicz “Història de sis idees”, que versen sobre elconcepte d’art i la seva classificació al llarg de la història.

Més en concret, el primer capítol tracta sobre les diferents concepcions d’art que s’han donat al llarg del temps, i tot i que el propiautor dona una definició, acaba arribant a la conclusió que en l’actualitat l’art és difícil de definir. Paral·lelament, a través del que s’ha tractat en el primer capítol, Tatarkiewicz aborda en elsegüent les diferents classificacions de les arts.

L’art: Història d’un concepte

La paraula art prové del terme llatí “ars” que ve a ser la traducció del terme grec “tecne”, el significat de laqual, no és el mateix que el que ha tingut en altres èpoques. En el seu origen clàssic, “art” era sinònim de destresa, que a partir d’unes regles elaborava un objecte, ja fos material o mental. Pertant el terme art era molt més ampli, incloïa l’artesania i les ciències, i diluïa em mig d’aquestes el que avui dia entenem per arts, a més excloïa la poesia doncs aquesta es basava en la inspiraciócompletament contraria a una elaboració basada en regles.

Durant l’edat mitjana es va consolidar l’idea clàssica d’art, no essent fins el renaixement que aquesta va començar a canviar, però per aixòs’havia d’incloure dins les arts la poesia i excloure els oficis i les ciències. Gracies a la redescoberta duran el segle XV de la poètica de Aristòtil, escrit en el que el filòsof grec tractava lapoesia com una tècnica feta de regles, no va ser difícil incloure-la dins les arts. Per altre part, la popularització entre les classes pudends de la pintura, escultura i arquitectura va fer que fosfàcil separar-les dels oficis, el més complicat va ser separar-les de les ciències. Ja en el segle XVI es veia que la pintura, escultura, arquitectura, música, poesia i dansa eren diferents de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prueba
  • Prueba
  • Prueba
  • Prueba
  • Prueba
  • Pruebas
  • Pruebas
  • Prueba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS