Práctica De Ipts

Páginas: 13 (3166 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2013
Introducció: presentació del treball i del seu contingut. Presentació del grup d’estudiants que integren el grup i responsabilitats que han assumit cadascun d’ells. Justificació per seleccionar el territori escollit.


La proposta de treball ens endinsa en l’observació de les característiques específiques d’un territori: l’Eixample. A través d’aquesta activitat pretenem aprendre a observar elsserveis socials que configuren un barri o districte, així mateix, la tasca que hi desenvolupa el treballador social dins del servei, com la coneixença de les característiques poblacionals i geogràfiques del territori. Un altre dels objectius de l’activitat és la identificació dels espais de vida comunitària, que primerament fou un aspecte desconegut pels components del grup. Per tal de plasmar larecerca dels serveis socials, dels quals tracta el treball en si, els membres del grup em d’elaborar un ecomapa o mapa conceptual, que reflecteixi les interrelacions entre serveis socials (públics i privats) i departaments institucionals.

El grup que realitza l’activitat té un caire reduït, més que un grup és una parella: Alvaro Sariols Navazo i Arnau Agustí Doñoro. Per tant, lesresponsabilitats i desenvolupament del treball s’ha fet de manera conjunta en la seva totalitat, el repartiment de tasques a exposar ha estat inexistent.

La selecció del territori és causa de la residència d’un dels dos membres del treball en el districte de l’Eixample, Alvaro Sariols, que viu a Carrer Londres amb Urgell. Com a conseqüència d’aquest fet, varem seleccionar-lo per tal d’aplicar, i aprofitar,els coneixements del resident sobre els serveis socials que hi existeixen, així com la seva localització geogràfica. Per altra banda, la gran mixtura social i el important nombre de gent d’edat avançada que hi viu, fan que el tema de l’existència de serveis socials s’accentuï, ja que són habituals usuaris d’aquests.



Desenvolupament: presentació de les característiques del territori.Història i evolució en el temps. Característiques socials: estructura, dinàmiques socials, problemes i necessitats socials, organització social, etc.


Durant la primera meitat del segle XIX en plena expansió de la Revolució Industrial, les ciutats que fins aleshores continuaven tenint un urbanisme Medieval, moltes d’elles envoltades de muralles, es van veuen col·lapsades per la instal·lació de lesindústries i la important expansió demogràfica. L’ Eixample va néixer de la necessitat d’engrandir Barcelona fora del recinte emmurallat a causa de l’expansió que experimentà la ciutat durant el segle XIX i que motivà la construcció d’un model de ciutat i una tipologia diferent destinada a les famílies més riques de la ciutat.

Això va proporcionar el naixement d’un nou estil arquitectònic, elModernisme, liderat per Lluís Domènech i Montaner i pel conegut Joan Puig i Cadafalch.
Al mateix temps hi cohabitava el gran Antoni Gaudí, però el seu estil propi no es podia encasellar en el Modernisme. No obstant, el gran geni català va deixar la seva important petjada en l’arquitectura modernista del districte de l’Eixampla.

Deixant a banda l’aspecte arquitectònic i artístic, el pla Cerdà amb elque fou idealitzada la ciutat és un model de ciutat totalment funcional i molt ben pensat pel que fa al moviment interior de mercaderies, persones i vehicles. Amb el seu pla urbanístic, Cerdà volia dissenyar una ciutat igualitària, on no es diferenciessin uns barris dels altres per les condicions de vida imposades. Els mateixos serveis es preveien uniformement per a tots els racons.
Es basava enuna gran xarxa de carrers perpendiculars i travessers. Tots ells uniformes, excepte dues vies esbiaixades superposades, la Diagonal i la Meridiana- i la Gran Via de les Corts Catalanes. El punt on es trobaven aquests eixos era el gran centre de comunicacions de l'Eixampla, en el qual es preveia una gran plaça, la de les Glòries Catalanes. Amb un gran rigor, va preveure el repartiment uniforme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica
  • Practicas
  • Practicas
  • Practicas
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS