Psico social

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1798 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
PRACTICA 3 ROL Y LIDERAZGO

Es demana:

1. Quin és l'estil de lideratge de García?

L'estil que adopta García és de lideratge expert.
García fa anys que treballa en l'empresa i pel sou que cobra, sembla ser un molt bon empleat amb un gran càrrec, gerent d'una planta de refineria química.
Es tracta d'un especialista en el seu camp i treballa amb l'autoritat que li aporten els seusconeixements en el sector. A base d'anys treballats, l'educació que té i les capacitats pròpies, ha anat adquirint experiència en la feina. Aquests factors comporten un conjunt de seguidors sota el seu ordre. Els seus subordinats, acostumats a ser manats i dirigits, no saben fer la feina per sí sols i sembla que necessitin la veu i vot de l'Ernest García per iniciar i acabar una tasca.
Una vegadaen García pren la decisió de no actuar més en l'empresa en cap sentit, la plantilla és mou en bona direcció.
El desistir de García i, tot el que implica que hagi arribat a ser cap de planta, permet que es creï un lideratge conjunt en l'equip que conforma la plantilla, on tothom aporta el seu gra de sorra i entre tots prenen les decisions.

2. Eludeix en García la seva responsabilitat deprendre decisions?

García decideix passar tot el comandament als seus subordinats des de que s'adona que aquests, sense ell no “saben” treballar. Per a demostrar que podien fer-ho, proposa deixa’ls-hi tot a les seves mans. A partir d'aquí, en García no es torna a involucrar en la presa de decisions de l'empresa. Com a gerent què és, els seus empleats el poden trobar sempre al seu despatx, és adir, no els ajuda però, el tenen encara com a puntal.

García ja no pren decisions però, en el seu moment va prendre la més important de totes. Fer que l'equip que no funcionava sense ell, es convertís en una massa sòlida i ben entesa que fa moure sola tota l'empresa i, a més a més, amb molt bons resultats.

Per tant, podem dir que no es desfà de les seves responsabilitats. És a dir, ell hi éspresent i vulgui o no, està pendent de tot el que succeeix dins l'entitat. Com a líder, consenteix que el fenomen que suposa el treball en equip evolucioni correctament i productivament per l'empresa.

La responsabilitat més gran de García, ara per ara, és procurar que l'empresa funcioni sense tenir-hi res a veure.

3. Per què dóna bons resultats la seva estratègia de comandament?Aquesta estratègia dóna bons resultats perquè s'ha creat un bon vincle d'equip i un sentiment de utilitat i força en un grup on, d'un bon principi, no sabia espavilar-se. Un cop han vist que en conjunt poden avançar i no necessiten un capdavanter que els vagi citant tot el què han de fer i desfer, treballen bé i millor.

L'estratègia funciona perquè els empleats utilitzen els seus medis per a tirarendavant l'empresa. La simple realització i l'alçada d'autoestima que pot generar pensar no saber fer res sense la supervisió del líder a, passar a donar vida a tota l'empresa només, amb el recolzament dels companys del mateix nivell. Veure que se'n surten i a part, donar molt bons resultats. Es veuen en la situació de treballar amb els propis mitjans però, saben que no estan sols.

4.Quins efectes motivadors té sobre els seus empleats?

No existeix cap efecte motivadors sobre els empleats per part de García, no participa ni dóna opinió. La única motivació que va donar quan va decidir no prendre cap decisió, és la de donar més responsabilitat als seus treballadors creient així que són capaços de dur a terme les seves tasques correctament, sense ajuda d’un supervisor. Ambaquest fet, a la vegada que els treballadors es senten més part de la empresa i més importants, també es senten més desemparats.
D’altra banda, la major responsabilitat dels empleats crea mes unió entre ells, ja que es necessiten per prendre decisions i tots opinen sobre el que creuen que s’hauria de fer. I el no tenir cap supervisor que premi o castigui cap decisió fa que actuïn de forma segura,...
tracking img