Psicobiologia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (440 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Experiment 1: Llindar de descàrrega
Intensitat:
P1 1st:19, 2nd:0
P2 1st: 20, 2nd:0
En el segon estímul hi ha més intensitat i per tant s’arriba a produir el potencial d’acció.

Experiment 2:Potencial d’acció: Despolarització
El potencial d’acció és nul perquè s’han bloquejat els canals de sodi, i per tant no hi ha prou intensitat en l’estímul per a poder arribar al potencial d’acció. Noes produeix despolarització.
Que s’hagin tancat els canals de sodi afecta també als canals de potassi, acostant-lo més al potencial d’equilibri. No hi ha potencial d’acció.

Experiment 3: Potenciald’acció: Repolarització i hiperpolarització
Disminueix l’amplitud del potencial d’acció.
Disminueix molt el gradient químic (diferencia entre concentració de sodi dins i fora la cèl·lula), pertant la força que fa que el sodi entri disminueix. El límit del potencial d’acció depèn del potencial d’equilibri del sodi.

Experiment 4: Període refractari
Potencial d’acció molt alt. Na+s’hiperpolaritza i s’estabilitza

CORRECCIÓ:
* Droga:
Es produeix una repolarització perquè està sortint potassi però nomes pels canals passius (i son molt poquets en comparació als canals actius).
*Per impedir el tancament dels canals de sodi:
Es produirà una despolarització perquè aquesta depèn de l’obertura dels canals de sodi.
Es produeix repolarització? No. Perquè el potencial de membranapassa a ser un punt entremig entre el potencial d’equilibri de sodi i potassi. Depèn també de per qui sigui mes permeable. I ara la membrana es molt permeable a totes dues.
Perquè no es tanquen els depotassi? O perquè normalment si es tanquen?- Els canals de potassi es tanquen quan les cèl·lules es respolaritzen (i ara no és el cas). Els canals de sodi s’obren automàticament.
De que depèn larepolarització del pot. d’acció? De les dues coses: que deixi d’entrar sodi i que surti molt de potassi. Que s’obrin els dos canals.

Es molt important que es mantinguin les concentracions...
tracking img