Psicologia

Páginas: 6 (1273 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2014
12. Tenint en comte el que has llegit i contestat a les preguntes anteriors i que
l’estructura d’El Cafè de la Marina és la clàssica de plantejament, nus i desenllaç, fes un resum del segon acte al voltant de les 200 paraules màxim.

L'acte comença amb Rosa i Rafael casats dins el cafè amb tots els mariners i un nou personatge que és Mussiú Bernat, un home que està de negocis amb Libori.Mussiu Bernat està veient la festa del casament i demana per sortir a ballar a Caterina, Bernat comença a sentir atracció per Caterina. Libori en saber-ho decideix que Bernat pot casar-se amb la seva filla, ja que Bernat és un home de negocis i té molts diners. El problema ve quan Caterina no està enamorat de Bernat i decideix acceptar casar-se amb ell per complaure al seu pare. Salvadora no trobacorrecte que Libori prengui aquesta decisió sense saber que en pensa Caterina sobre Bernat. Libori intenta convèncer a Caterina perquè accepti dient-li que amb la fama que té es voldran casar amb ell i que amb en Bernat viuria molt bé perquè té molts diners.
També apareix l'Artista, una famosa de Barcelona que se sent atreta per en Claudi però aquest no vol anar amb ella i s'acaba quedant al poble.ACTE 3
1. Contrasta les opinions contradictòries de Rufina i Salvadora sobre la Caterina. Fes dues columnes on s’indiquin les seves diferencies de parer. Finalment, quina raó explica aquestes diferències?

Rufina:
-S'alegra de que Caterina no és la seva filla.
-Diu que Salvadora defensa a Caterina perquè no és de la familia, però segur que no voldria que fos la dona del seu fill.
-Diu queno és la unica desgraciada del poble.
-Diu que Caterina deuria estar contenta perquè un home com Bernat es vulgui casar amb ella.

Salvadora:
-Diu que si fos per Caterina no es casaria amb en Bernat, que ho fa per el seu pare.
-Diu que estaria encantada que el seu fill tingues a Caterina com a muller.
-Tot I que Caterina hagui tingut desgracies, no ha dit mai res I sempre ha obeit al seupare.
-Diu que tot I que tingui a en Bernat com a marit no seria feliç perquè ella no el vol.

2. Què fa la Rufina a l’escena III d’aquest acte? Explica-ho. Com qualificaries aquest personatge a partir de les seves paraules i de la seva actitud?

En aquesta escena Rufina felicita a Caterina I s'alegra per ella per el casament, comença a dir-li lo bo que es Bernat I s'alegra per a ella. Caterinaveu extrany l'actitut de Rufina perquè normalment sempre va encontra d'ella I li diu: “Doncs, vés a casa del mestres. De raspall, ja en tenim un per la roba, i no necessitem la teva llengua...” Llavors Rufina es sent ofesa devant aquesta resposta.
En aquesta escena es veu com Rufina és un personatge ''malvat'' que no dona la cara, perquè sempre està en contra de Caterina i escampa mals rumorsd'ella i ara comença a felicitar-a per no donar la cara.







3. Quin personatge transmet l’opinió del poble sobre el casament de Caterina? Quina és aquesta opinió? (Escena IV).
Li diu en Rafel. Li diu quan Caterina li diu que deixi que Rosa es passi una estona per el cafè I aquest li diu que no pot ser, que ara que tè un marit pobre I esta casada ha d'estar més per a ell I no pot perdretemps en el cafè. Llavors li explica que ella té millor sort perquè es casara amb un home amb molts diners I mai s'haura de preocupar per treballar per conseguir diners, perquè li sobraran.
Llavors Rosa si posa per el mig I Rafel li explica que és igual que les dos vinguesin al món per la mateixa porta, però que ara que és seva n pot permetre que vagui per el poble amb la noia que te un malpassat del que tothom parla.


4. Luard és un personatge d’un temperament molt especial i que té una forma peculiar de caracteritzar la gent del poble. A l’escena VII parla metafòricament dels pescadors. Quina opinió en té?

Luard és una persona que coneix bé a Caterina I esta una mica fart d'escoltar com és criticada per Rufina I els pescadors. Pensa que no saben el que diuen I que no són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS