Psicología del desenvolupament 1 - PAC 1

Páginas: 7 (1682 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015




PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT I
PAC 1

















Alumne: Iris Herrador Mesa
Consultor: Montserrat Navas Campos





APARTAT 2 - Síntesi del debat
Ludwig von Bertanffy es basa en la seva "Teoria de sistemes". Aquest biòleg explicaria el cas d'en Victor com un sistema obert, obert ja que les interaccions que el nen va fent amb l'exterior (amb el seu entorn) van modificant el sistemamica en mica. En aquest supòsit Bertanffy seria l'observador del sistema d'en Victor, on deurà observar i percebre el canvis, comportaments o pertorbacions del nen, depenent dels estímuls que el sistema rebi des de fora. Aquestes pertorbacions venen donades per les interaccions del dia a dia de Victor, les quals donen com a resposta un nou aprenentatge del nen.
Bertanffy diria que Victor es unsistema obert autopoètic que va canviant a mesura que es va desenvolupant el sistema, produint nous nivells d'organització, on el màxim nivell d'organització que assolirà serà el social. Aquest procés de desenvolupament mai s'aturarà al llarg de la vida d'en Victor, així anirà configurant el seu sistema ecològic.

A continuació farem referència al punt de vista de Bronfenbrenner, on segons la sevateoria, en aquest cas no es podria catalogar ningun dels àmbits (microsistemes) descrits pel psicòleg, ni la família, ni els amics ni el col·legi ja que Victor ha viscut entre animals i plantes en el bosc (aquest deuria de ser el Mesosistema). Llavors, des de un primer moment tampoc exerceix cap rol social ja que no esta socialitzat.
D'altra banda cal destacar la transició ecològica d'en Victorquan es trobat pel Dr. Itard, ja que travessa per un nou àmbit que abans no coneixia, passa de la vida salvatge a la civilització. A partir de aquí es comença a desenvolupar el macrosistema per que inicia interaccions amb institucions de gran escala encara que aquestes no siguin massa bones per ell per la societat en al qual es ambientada la pel·lícula.

La perspectiva de Piaget seria un clarexemple del que ell defensa com adaptació a l'entorn, ja que sense tenir cap contacte amb persones el nen desenvolupa una adaptació biològica amb l'entorn natural del bosc aprenent a sobreviure en aquest.
Victor desenvoluparia l'etapa sesoriomotora (del 0 als 2 anys) captant percepcions de l'espai temps, però al ser tant petit suposem que en aquesta etapa encara no va ser abandonat al bosc. La següentetapa es la de les operacions concretes (dels 2 als 10/11 anys), es desenvolupa efectuant conductes innates on coordina la percepció amb el moviment. D'aquesta manera agafaria tota aquesta informació del medi i la integraria a la seva estructura mental.
Per últim dir que el segon principi de Piaget es consolida, ja que els individus no neixen amb nocions innates sinó que es construeixen amb unprocés constructiu.

La teoria de Vygotsky explica que el desenvolupament de les persones, des del naixement, necessita la interacció amb les persones i la cultura. Les persones es desenvolupen d'una manera o un altre en funció de la cultura i del moment històric en el que viuen. Vigotsky definiria aquest desenvolupament com una línia social y cultural, que esta formada per processos psicològicssuperiors com es l'atenció, i que es crea a traves de la interacció amb la societat (quan Victor comença a aprendre). Per altre banda, tenim el desenvolupament de línia natural, la qual està formada per funcions psicològiques elementals, que son els estímuls que tenim de forma biològica i que en aquest cas Victor ja les tenia adquirides.
Llavors podem dir que Victor no es podria desenvoluparplenament com humà perquè no havia estat en contacte amb la societat abans, hauria d'haver mantingut interaccions amb altres persones des de que va néixer.
Per acabar direm que Vygotsky destacava clarament la importància d'aquest procés de socialització i les conseqüències que te no poder portar a terme aquest procés.
APARTAT 3 - L'Infant salvatge, educació, cultura i desenvolupament infantil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 1 DESENVOLUPAMENT
  • PAC 1 FINAL Desenvolupament
  • Psicologia del desenvolupament 1
  • PAC2 psicologia del desenvolupament 1
  • PAC 1 PSICOLOGIA DEL LLENGUATGE
  • Pac 1 historia de la psicologia
  • Pac 1
  • Pac 1 história de la psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS