psicología fisiologica

Páginas: 5 (1128 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014



PSICOLOGIA FISIOLÒGICA


- Respostes a les preguntes de la Prova d’Avaluació Continuada pels Mòduls 1 i 2 (PAC1):


1.
1.a. Màxim 250 caràcters amb espais (puntuació: 0.75 punts)

La planificació dirigida per l'escorça prefrontal, senvien aferencies a les àrees premotores(encarregades selecció i prepa.del mov.)rebent informació de l'escorça sensorial parietal posterior. Il’àrea motora suplementària (AMS).

1.b. Màxim 250 caràcters amb espais (puntuació: 0.75 punts)

Una vegada generats els programes motors s'activará l'escorça motora primària contralateral de l'hemisferi esquerra.àrees premotores enviaran eferències cap a l’escorça motora primària i als tractes corticospinal i corticobulb.

1.c. Màxim 400 caràcters amb espais (puntuació: 1 punt)Stocco:receptors somatosensorials, informació hàptica mitjançant el sistem. hàptic(implicació dels sistemes cutani i propioreceptiu) context de palpació.Còrtex somatosensorial,escorça parietal posterior, àrea5 còrteex somatosensorial secundari.connexions entre escorça motora primària i la somatosensorial tenen una organització somatosensorial així Rao li arribarà la sensació que Stocco a premut. 2.

2.a. Màxim 350 caràcters amb espais (puntuació: 0.75 punts)

a vibració del timpà provoca el moviment dels tres ossets: martell, enclusa i estrep. Aquest últim impacta sobre la còclea o caragol. Es possible que la unitat de processament que codifica les freqüències altes en aquest cas estigui mal ajustat i per això no transmeti les vibracions a la còclea i en Joan no escolti els tonsd'alta freqüència.

2.b. Màxim 350 caràcters amb espais (puntuació: 0.75 punts)

Si hi ha un desajustament en la percepció de la intensitat , les neurones encarregades del seu processament no ho poden fer de manera sincronitzada i per això no es localitza l'estímul.Les freqüències altes o mitjanes es codifiquen d’una manera espacial, mentre
que les freqüències baixes ho fan d’una maneratemporal.Escorça parietal posterior.

2.c. Màxim 500 caràcters amb espais (puntuació: 1 punt)

L'escorça auditiva primària i membrana basilar respon d'una manera diferent davant de sons amb diverses freqüències sonores; per aquest motiu, es diu que la relació entre l'escorça i la mem. basilar es considerada com una representació tonotòpica. I podrien ser potencialment útils per evocar sensacionssonores a diferents freqüències. Nervi auditiu Lemnisc lateral
Gangli espiral > nucli coclear ventral > oliva sup.> col·licle inf. > NGM > escorça
auditiva.

3.

3.a. Màxim 500 caràcters amb espais (puntuació: 1 punt)

AgnosiaS'utilitza per designar dèficit de reconeixement visual que no es poden explicar a partir de desordres sensorials ni dedisrupció del llenguatge o de deteriorments mentals severs.Acostumen a ser provocades per accid.cerebrovasculars,en les àreesV2iV3i en altres àrees de l'escorça visual.Amb representació ambdós costats dels lòbuls occipitals.Es la incapacitat d'organitzar la informació sensorial en una forma determinada mitjançant la discriminació del contorn de l'estímul davant el fons. 

3.b. Màxim 500 caràctersamb espais (puntuació: 1 punt)

Acinetopsia, lesió bilateral en l'àrea V5 el cervell es capaç d'analitzar d'una manera independent diferents atributs del món visual.Es tracta d'un desordre psicològic o neurològic relacionat amb la percepció. Els pacients no tenen cap deficiència visual i poden veure perfectament els objectes quan estan quiets, però no quan es mouen.Les causes poden ser lainterrupció de l'àrea cortical present a la zona central del lòbul temporal, una seqüela d'un infart o vessament cerebral, etc.

3.c. Màxim 500 caràcters amb espais (puntuació: 1 punt)

Acromatòpsia; hi ha una pèrdua de la sensibilitat al color, i sol ser deguda a una lesió a cortial V4.En una mateixa regió del seu camp receptiu responen de forma oponent als colors que són oposats. Són els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 'Psicologia Fisiologica"
  • Psicologia Fisiológica
  • psicologia fisiologica
  • psicologia fisiologica
  • Psicología fisiológica
  • Psicologia fisiologica
  • Psicologia fisiologica
  • PSICOLOGIA FISIOLOGICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS