Psicomotricitat infantil

Páginas: 13 (3009 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2009
1.INTRODUCCIÓ

Aquest treball sorgeix a partir de la proposta de classe de fer una sessió de psicomotricitat per a infants de 0 a 6 anys. Nosaltres hem escollit adreçar-la als infants de P4.

El treball consta de diferents apartats: el primer és un escalfament amb jocs, després un circuit de psicomotricitat on es treballaran diferents parts del cos, l’equilibri, control postural, la respiració,etc. Seguidament presentem alguns jocs reglats, uns exercicis de relaxació, i per últim, les conclusions que hem extret de l’elaboració d’aquest treball.

Tots els jocs i els exercicis escollits per fer una classe de psicomotricitat, hem indicat el que treballaran, es a dir l’objectiu d’aquest.

Per tal de que el treball fos més complert i fàcil de comprendre, a més d’explicar com farem la sessióde psicomotricitat, també hem afegit alguns aspectes més teòrics a cada apartat.

2. ESCALFAMENT:

Les sessions motores es basen en el moviment corporal a través dels jocs col·lectius. Es treballa el control del moviment, la coordinació global i segmentaria, l’equilibri, la orientació en el espai i el temps, la lateralitat, etc.
Prèviament, les educadores agruparan els alumnes per explicar laproposta de la classe i organitzar-nos. Durant la sessió observarem com participa cada nen/a en els diferents jocs i com es relacionen entre ells. El temps destinat a la psicomotricitat resulta molt lúdic, amb activitats que potenciaran la cooperació i fomentaran la consciència de grup. Segons el tipus d’activitats, aquestes es poden realitzar al pati (exterior), al gimnàs, o fins i tot, a dintrede l’aula.

2.1 Seguir el rei:

Tots els jugadors van en filera. El que va davant, és el rei.
Tot el que fa el rei, s'ha d'imitar.
Aquest joc és conegut als EUA com a "Follow the leader" i el qui va davant no és un rei, sinó un capità.
L’objectiu es treballar el control postural

2.2 La bomba:

Un jugador para i es posa al centre d'un cercle que formen la resta de persones que juguen. Els queformen el cercle es van passant la pilota mentre el qui para compta amb els ulls tancats, fins a 30. Quan arriba a 10 dóna el primer avís, en arribar a 20, el segon i quan arriba a trenta diu: "Bomba!" El jugador que en aquest moment té la pilota a la mà canvia el lloc amb el del centre i el joc torna a començar.

2.3 Joc de ballar:

Els nens han de ballar una cançó,en parelles i utilitzant unmaterial ( globus, papers , pilotes, ... ).
Aquest material el col·locaran en una part de cos, per exemple: a la panxa, ...

L’objectiu d’aquest joc és conèixer les parts del cos i l’equilibri

3.4 Stop:

Aquesta activitat es realitza en grup. Quatre nens persegueixen a la resta del grup, han de tocar l’espatlla als altres, quan algú rebi un cop s’ha de seure a terra i esperar a que un altrecompany li bufi darrera de la orella i així tornar a jugar.

Treballaran les fases i el ritme respiratori

3. CIRCUIT DE PSICOMOTRICITAT

En els circuits de psicomotricitat, tot el grup recorre un trajecte durant el qual els infants es van trobant amb diferents exercicis. La sortida es dona de manera progressiva, i quan acaben poden tornar-lo a reiniciar tants cops com estimin els educadors. Perno fomentar el sentit competitiu entre els infants, els circuits són circulars, i arriben en el mateix ordre en el que han sortit (i el tornen a començar).
El circuit que nosaltres hem realitzat, va adreçat a nens de P4. En ell hem escollits diferents activitats per treballar: l’esquema corporal, el to muscular, el control postural, control respiratori, estructuració espacial, estructuraciótemporal, l’equilibri, la lateralització i per últim el control pràxic.

1. ESQUEMA CORPORAL
Exercici

* Es col·locaran tots en rotllana.
* Cantaran la cançó d’en “Joan Petit quan balla”, passant per les diferents parts del cos que anirà indicant l’educador.

Objectiu: experimentar i ampliar la seva capacitat postural i d’equilibri, així com conèixer i saber identificar les parts del seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicomotricitat infantil
  • Psicomotricitat
  • psicomotricitat
  • La Psicomotricitat
  • Historia de la psicomotricitat
  • Activitat Psicomotricitat
  • La Psicomotricitat
  • LA PSICOMOTRICITAT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS