Puenting

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
INTRODUCCIÓ
L'esport d'aventura és una nova forma esportiva que, en equip, posa l'home en contacte amb la natura, en el qual la motivació d'arribar a la meta està per sobre de qualsevol resultat.L'objectiu és arribar, superar-se a un mateix, i per això és necessari el desenvolupament de qualitats físiques, habilitats motores, gran resistència general i, per sobretot, una gran preparaciópsicològica i de vincles socials entre els participants.

HISTÒRIA DEL PUENTING
La paraula bungee(amortidor auxiliar) va aparèixer per primera vegada el 1930 i va ser el nom d'un esborrany. A la dècadadels 50 David Attenborough i la cadena televisiva BBC han portat novament material dels "land divers" de l'illa pentecostal a Vanuatu, joves que salten des altes plataformes amb cordes ajustades alsseus turmells com una prova de coratge. Aquesta filmació va inspirar Chris Baker de Bristol, Anglaterra a usar les cordes elàstiques en un joc d'entreteniment. El primer bungee jump modern va ser fet el1 abril 1979 des Clifton Suspention Bridge a Bristol, i va ser fet per quatre membres d'un club d'esports extrems. Els saltadors, liderats per David Kirke, van ser arrestats poc després, però vancontinuar amb els salts en EE. EUA., D'aquesta manera difonent el concepte de bungee jump mundialment. Per 1982 van saltar des grues i globus aerostàtics, apareixent en televisió.

Malgrat el perill quepresenta aquest esport, la gran alçada, s'han realitzat amb èxit milions de salts des de 1980. Això es deu al control estricte dels operadors com el doble càlcul en cada salt. Però, desafortunadamentels accidents d'aquest esport tendeixen a ser impressionants i variables. Un error que comunament es comet és usar una corda massa llarga. La corda ha de ser més curta que l'altura de la plataformadel salt perquè pugui estendre.

PUENTING
El “pontisme” és la forma híbrida de salt de pont, provinent del substantiu espanyol pont més el sufix anglès-ing, també conegut en anglès com bungee...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Puenting
  • Puenting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS