Putillas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (753 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
BALLS DE SALO
TXA-TXA-TXA
ORIGEN I HISTÒRIA:

Ball popular cubà, creat per Jorrín al final dels anys 40. Sembla ser que aquest, veient les dificultats que tenien els blancs per ballar el mambo,es va inventar aquest nou ritme
El primer txa-txa-txa que va sonar va ser "La enganyat " de Jorrín, que data del 1948 i va ser un èxit enorme en l'any 1953. En aquest mateix any moltes orquestrestoquen el mambo "El Cerezo Rosa" de Pérez Prado com un txa-txa-txa, i fins al mateix Pérez Prado fa una versió del seu Cirerer en aquest ritme.
El txa-txa-txa és fàcil d'identificar musicalment, perquèel güiro sembla que estigui dient: txa-txa-txa.
Altres txa-txa-txás famosos són "La cambrera del meu amor", amb una versió d'Antonio Machín insuperable, "Ligia Elena", "Em vaig pal poble", etc.MÚSICA I RITME:
La instrumentació del txa-txa-txa originalment va ser presa del danzón, que a Cuba es toca amb una agrupació musical anomenada xaranga francesa. Aquesta consistia en la percussió, elpiano, el baix, la flauta i una secció de cordes. L'auge del txa-txa-txa promoure aquest tipus d'agrupació, que ja estava perdent adeptes. Els grups més importants que el van interpretar van serl'Orquestra Aragó, l'Orquestra Amèrica, Els Afectuosos i l'Orquestra de Enrique Jorrín.

El ritme en el txa-txa-txa es desenvolupa en un compàs de quatre temps. Els passos que se segueixen per ballartxa-txa-txa són simples i fàcils de seguir: en el primer temps es fa un pas, en el segon altre, en el tercer dos passos de mig temps cada un i en el quart temps un altre pas . Els passos que duren un tempses diuen lents i els que duren mig temps, ràpids. El txa-txa-txa és un ball tropical amb una gran difusió dins del ball de saló. La posició de la parella és amb els cossos junts i els braços a l'estiltropical, realitzant a més el característic moviment de malucs dels balls caribenys.

PASSOS BÀSICS:
Comences marcant el pas bàsic de txa-txa-txa: (peu esquerre enrere en l'1, marques dret en...
tracking img