Puzle, Mètode d'Aprenentatge Col.Lectiu

Páginas: 7 (1642 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
Aquestes sessions es dedicaran a tractar la literatura del Romanticisme espanyol. Per tal que els alumnes assoleixin els conceptes corresponents a aquest tema s’utilitzarà la metodologia puzle:
Sessió 1:
Per tal de fer una avaluació inicial, projectarem un quadre del romanticisme per posar els alumnes en situació. Podem utilitzar una pintura de Goya on es vegin els elements més característicsde la època per tal que els alumnes puguin relacionar conceptes i fer associacions amb els seu coneixement previ i poder fer una sessió d’avaluació inicial fructuosa.
Demanarem als alumnes que escriguin quines idees tenen sobre el Romanticisme, si coneixen algun autor espanyol o alguna obra,…
A continuació, farem una posada en comú de les idees dels alumnes. El més segur és que amb la posada encomú en veu alta apareguin més conceptes ja que els alumnes podran relacionar idees dels seus companys amb les seves.
Finalment, el professor haurà de sintetitzar tota la informació que aparegui a classe i completar-la.
Mitjançant la explicació i el debat en comú, els professor haurà d’esbrinar o intentar percebre quins alumnes estan més sensibilitzats amb el tema o quins alumnes mostrenespecial interès.
Al final de la sessió, ja haurem introduït el tema del qual es parlarà durant els pròxims dies i ja haurem pogut percebre quins alumnes tenen més coneixements previs i quins alumnes mostren especial interès o sensibilitats per la literatura.

Sessió 2 i 3:
Es començarà l’activitat puzle. Per tal de fer els equips, hem de tenir en compte, com he dit anteriorment, els coneixementsprevi, l’interès que es mostri vers els tema i les dificultats i facilitats de cada alumne.
Els equips els formarà els professor i seran heterogenis, formats per tres persones, un dels components serà un alumne amb problemes de comunicació o timidesa, que no mostra interès pel tema, o que té dificultats per assolir el coneixements. El segon component de l’equip serà un alumne que assoleix elconeixement però no mostra interès pel tema, un alumne que no te dificultats per assolir els coneixements però que aquesta assignatura, especialment, no li agrada i per finalitzar, l’últim component de l’equip serà una persona que mostri certa sensibilitat per a la literatura per tal que transmeti al seu equip, a l’hora d’aportar la seva peça del puzle, alguna cosa més que coneixement.
Els equips seranels següents:
Equip 1:
Marcel- Alumne molt tímid que té problemes a l’hora de relacionar-se amb els altres.
Joana- Alumna que té les capacitats per assolir tots els coneixements però que aquesta assignatura no l’entusiasma.
Maria- Alumna molt interessada en la literatura i en la història de l’art en general.
Equip 2:
Pau: Alumne que necessita l’ajuda d’algun company per tal d’assolir elsconeixements que es van treballant a classe.
Jenny: Alumna repetidora que està desanimada en general perquè ja no està amb el seu grup classe, però que a la vegada, té més facilitats per assolir el coneixement perquè és la segona vegada que treballa aquesta matèria. Tenia molts coneixements previs.
Aurora: Alumna mols sensibilitzada amb els temes d’art i que ha demostrat durant tot el curs que fauns excel•lents comentaris de text.
Equip 3:
Marina: A la sessió inicial no va poder aporta moltes idees de manera que no té molts coneixements previs sobre el romanticisme, però es una alumne que forma part del grup de teatre de l’ institut.
Sabina: Es una alumne que presenta dificultats en algunes matèries però té una capacitat molt gran en comprensió lectora, ella es aficionada a lalectura.
Gerard: Alumne que mai ha presentat cap tipus de problema a l’assignatura. És més, ell mica en mica s’hi ha anat endinsant i ha après a llegir la literatura des d’uns altres ulls. Sap posar-se en el paper de l’autor i entendre les situacions històriques de l’època per poder desxifrar el que ens vol transmetre un text.

Una vegada formats els equips es formaran els grups de manera aleatòria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MÈTODES D'APRENENTATGE PSICOLOGIA
  • estrategies d'aprenentatge
  • Comunitats D'Aprenentatge
  • Comunitats D'Aprenentatge
  • Col.Lectiu Cultural Cappont
  • motivació i tècniques d'aprenentatge
  • Aprendizaje cooperativo. Puzle de Aronson
  • Visió Dominant Dels Objectes D’aprenentatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS