Quadre comparatiu treball amb suport

Páginas: 6 (1430 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
Malaltia mental
Discapacitat intel·lectual
Els suports sobresurten a la fase prèvia i posterior a la inserció
Més temps al suport proporcionat dins del lloc de treball
Projecte ECA no segueix en funcionament
Projecte ECA segueix en funcionament
Accedeixen des dels recursos públics de Madrid i són seleccionats entre els usuaris atesos i en procés de rehabilitació laboral i en procésd’orientació
Per a la recollida d’informació es van fer entrevistes amb el Coordinador de cada Projecte ECA; psicòleg/a i preparador/a laboral
S’hi afegeix un treballador amb discapacitat
El primer procés és el d’acollida. Els dos programes comencen amb un atansament i presentació entre l’equip professional i l’usuari. Els centres faciliten un informe de cada usuari amb el que cada servei es posa encontacte telefònic amb el futur participant per concretar una entrevista, i si es possible ha d’assistir un familiar. Són informats sobre les característiques del Projecte i el Contracte de Compromís. L’equip fa una primera detecció de les expectatives que tant l’usuari com el familiar tenen amb respecte a la seva participació en un projecte d’aquestes característiques.
En el segon procés tota lainformació és relativa a aspectes laborals (es valoren habilitats d’ajust laboral i destreses professionals, motivació, la seva trajectòria formativa-laboral i el seu coneixement sobre el mercat laboral.
El segon procés es nombra Avaluació inicial candidats.

Es nombra de Valoració – Orientació.
No es realitza cap prova de concordança perfil persona-lloc perquè els perfils formativo-laboralsdels participants són molt concrets i s’ajusten als llocs de treball donats.
Se’ls administra el qüestionari “Lantegi Batuak”
Consisteix en una orientació basada en l’ajustament laboral del participant.
S’ocupa d’aquells factors obstaculitzadors que poden dificultar l’accés al treball a través d’accions de formació interna i accions de formació externa.
Al tercer procés es realitza un anàlisidels sectors laborals del mercat laboral d’acord amb els perfils de llocs de treball dels candidats. Es difon el Projecte mitjançant díptics i tríptics, presentació a associacions empresarials, documents...
S’inclou informació relativa al col·lectiu de persones amb discapacitat al que va dirigit, característiques de la metodologia, serveis prestats i modalitats de contractació.
Es nombraProspecció del mercat laboral i difusió del projecte – Anàlisi de llocs de treball i preselecció de candidats.
Es nombra Captació i recerca de feina.







S’aconsegueix la captació de feines. No tots els llocs de feina són idonis i és el propi Servei el que descarta la viabilitat de col·laboració amb empreses per varis motius. Quan una empresa es manifesta interessada en participar esnegocien els Compromisos.
Els llocs captats s’analitzen per a la posterior selecció de candidats, aquest anàlisi es compon de descripció de tasques i habilitats; ritme de producció i rendiment exigit; ús d’eines i maquinaria; condicions laborals, etc.
Es recull des d’entrevistes als empresaris, treballadors, fins l’observació de la realització del treball.
No s’utilitza cap prova de concordançaperfil persona-lloc sinó que es basa en l’anàlisi del perfil professional del candidat, la seva motivació i que estigui estable psicopatològicament.
Torna a utilitzar el qüestionari “Lantegi Batuak” per obtenir el perfil del lloc i comparar-lo amb el perfil d’Ocupabilitat del candidat. Si es mostra un ajustament adequat en persona-lloc es realitza la preselecció.
Són seleccionats per l’empresa.Són seleccionats pel propi equip professional.
Quan es rep una oferta laboral, els preseleccionats se’ls comunica la informació relativa a l’empresa demandant, condicions laborals i requisits. Després, és el propi Projecte ECA l’encarregat de comunicar els resultats.
El procés 4 és les Intervencions prèvies per l’accés al lloc de treball, que serveix per aconseguir l’establiment d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL SUPORT 2
  • Treball amb les families
  • Contracte de treball indefinit de suport als emprenedors 2
  • Quadre Comparatiu 1
  • TREBALL AMB HEMEROTEQUES DIGITALS
  • Treball amb la fusta
  • Treball Amb Plca Mare Processador I Memoria Ram Començat
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS